MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Η επέτειος της μεγάλης ευρωπαϊκής απάτης

Στις 16 Μαΐου του 2019 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την παραίτηση όλων των Ευρωπαίων Επιτρόπων της διοίκησης Santer – κάτι που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη στα χρονικά της ΕΕ.

Επικαιρότητα

Εμείς οι Έλληνες κατηγορούμαστε (δυστυχώς επίσης από τον εαυτό μας, έχοντας πεισθεί πως είμαστε η μοναδική χώρα που διαπιστώνονται πολιτικά και άλλα σκάνδαλα) ως διεφθαρμένοι, φοροφυγάδες, με έμφυτη τάση προς τις απάτες κοκ. – χωρίς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε άλλα κράτη, όπως στη βασίλισσα της φοροδιαφυγής (Ολλανδία), στο άντρο της τραπεζικής διαφθοράς (Λουξεμβούργο) ή στην πρωταθλήτρια της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος (Γερμανία).

Η δεύτερη γενοκτονία των Ελλήνων

Με βάση μία πρόσφατη μαρτυρία που δημοσιεύθηκε, φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι της Τρόικα, υποχείρια των ελίτ «τύπου Soros» και φανατικοί υποστηρικτές της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, έχουν θέσει ως πρώτο στόχο τους τη διάλυση του Έθνους μας – επειδή είναι το αρχαιότερο στην Ευρώπη και το πιο συνεκτικό όσον αφορά τον πληθυσμό του.

Άρθρο

Η παρακάτω επιστολή δημοσιεύθηκε από τον Ιταλό καθηγητή οικονομικών κ. Alberto Bagnai στο twitter του (πηγή) – με τον τίτλο «Η δεύτερη γενοκτονία της Ελλάδας μέσα σε εκατό χρόνια, Καλώς ήλθατε στην Ευρώπη». Προέρχεται από τη σελίδα του (πηγή), ενώ στάλθηκε στον ίδιο από έναν δικηγόρο, σχετικά με τη Ελλάδα – είναι δε τόσο τρομακτική που θα έμοιαζε με μία κακόβουλη θεωρία συνωμοσίας, εάν δεν την είχε αναρτήσει με την υπευθυνότητα που τον χαρακτηρίζει ο φημισμένος Ιταλός καθηγητής, ο οποίος έχει αναφερθεί επανειλημμένα στην Ελλάδα (πηγή). Γράφει δε τα εξής σε ελεύθερη απόδοση:

Τι είναι ο ολοκληρωτισμός

( Σ.Σ. : Βλέπε π.χ. Ελλάδα ... όπου ο πολίτης ότι και να ψηφίσει, εν τέλει δεν έχει σημασία.... Η εξουσία ελέγχεται απόλυτα από μια "Κοινοβουλευτική Δικτατορία". Ο πολίτης δεν μπορεί να ελέγξει καμία βαθμίδα της ιεραρχίας, του εικονικού αυτού "Δημοκρατικού Πολιτεύματος". Η νομοθετική εξουσία ορίζει κατ΄ επιλογή τον ανώτατο Δικαστή, στην Δικαστική εξουσία, η οποία Δικαστική εξουσία υποτίθεται ότι ελέγχει το κοινοβούλιο. Οι νομοθέτες έχουν άσυλο στις ευθύνες τους σε οτιδήποτε και αν κάνουν, και έτσι, το Σύνταγμα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί πολλάκις εις βάρος του Ελληνικού λαού, χωρίς καμία κύρωση.... σε κανέναν. )

Ο όρος «ολοκληρωτισμός» (totalitarianism) προέρχεται από την υστερολατινική λέξη totalitas που δηλώνει ολότητα, ολικότητα, πληρότητα (επίθ. - totalis) και παραπέμπει στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο στην απόλυτη ισχύ μιας ορισμένης εξουσίας (ομάδας, κόμματος ή μονάρχη) επί του συνόλου της κοινωνίας. Οι πηγές του νοήματος αυτής της έννοιας οδηγούν στην εποχή του απολυταρχικού κράτους στην Ευρώπη και στις σκέψεις ορισμένων φιλοσόφων όπως του Τόμας Χομπς (ιδιαίτερα στο έργο του «Λεβιάθαν»), καθώς και του Χέγκελ που διακήρυσσε ότι το ανώτατο σημείο ανάπτυξης του ανθρώπινου πνεύματος (και συνακόλουθα της οργάνωσης της κοινωνίας) είχε ήδη βρει το ιδανικό του μέσα στο απολυταρχικό πρωσσικό κράτος της εποχής του. 

Η ντροπή της Ευρώπης

Εμείς οι Έλληνες καταντήσαμε να είμαστε ευχαριστημένοι εάν θα μας δώσει κάποιος συσσίτιο, φτιαγμένο από τα δικά μας τα αγαθά που ο ίδιος μας έκλεψε – ενώ δεν τολμήσαμε να φορέσουμε κίτρινα γιλέκα ούτε όταν μας εξευτέλισε διεθνώς η κυβέρνηση μας, με το ότι δεν μας επέτρεψε καν να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

Επικαιρότητα 

Κατά την άποψη μου δεν υπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρον, από τις πολιτισμένες συζητήσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, για θέματα που αφορούν τις δυνατότητες διεξόδου μίας χρεοκοπημένης χώρας – η οποία οδηγήθηκε σκόπιμα στην παγίδα του PSI και πτώχευσε, χωρίς να υπάρχει κάποιος αντικειμενικός λόγος.