MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Ισχυρά δικαστικά πλήγματα στη ρήτρα αναπροσαρμογής


Τα δικαστήρια Πειραιά και Πάτρας απαγορεύουν τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τις παράλογες χρεώσεις, μέχρι να κριθεί οριστικά η νομιμότητα της ρήτρας ● Κρίσιμη η αναμενόμενη σύντομα πρώτη απόφαση επί των προσφυγών ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ κατά ΔΕΗ, καθώς θα αναγκάσει την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τη ρήτρα μετά το πάγωμά της μέχρι τον Ιούλιο.
 
H διαβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος έχει ανασταλεί μέχρι τον προσεχή Ιούλιο και καλύπτεται πίσω από τις κρατικές επιδοτήσεις που συγκρατούν μεν το κόστος για τα νοικοκυριά, αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν τα ταμεία των προμηθευτών ρεύματος. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τη ρήτρα όταν θα λήξει το προσωρινό καθεστώς κρατικής επιδότησης. Από αυτή την άποψη έχουν ενδιαφέρον οι δικαστικές αποφάσεις που αναμένονται από το Πρωτοδικείο Αθήνας με βάση τις προσφυγές των καταναλωτικών ενώσεων κατά της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών προμήθειας ρεύματος (έχουν εκδικαστεί οι προσφυγές κατά Protergia, ΗΡΩΝ, Elpedison και αναμένεται η προσφυγή κατά NRG).
 

Η υπομονή της Ρωσίας εξαντλείται απέναντι στο ΝΑΤΟ – Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε το 2014 με υπαιτιότητα Obama

Ωστόσο η υπομονή δεν είναι ατελείωτη και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η υπομονή της Ρωσίας απέναντι στο ΝΑΤΟ εξαντλείται…
 
Το ΝΑΤΟ στέλνει οπλικά συστήματα…στην Ουκρανία
 
Το ΝΑΤΟ αποφασίζει μέχρι και το πότε θα ξεκινήσει την νέα αντεπίθεση η Ουκρανία, την Άνοιξη όπως προέβλεψε ο αμερικανός Πρόεδρος Biden.
 
To NATO προκαλεί την Ρωσία, αψηφώντας τις εγγυήσεις ασφαλείας…
 

Τιερί Μεϊσάν : Ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται για τη διατήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό κηδεμονία

Αλλά γιατί ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο Σαρλ Μισέλ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για διαφθορά και είχαν αποδείξει την ανικανότητά τους, έγιναν ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Για να υπακούουν και εφαρμόζουν ό,τι τους υπαγορεύει ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

του Τιερί Μεϊσάν

Είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε, αλλά οι Αγγλοσάξονες δεν το κρύβουν.

Για να παραφράσω ένα διάσημο τσιτάτου του πρώτου Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, το ΝΑΤΟ σχεδιάστηκε για να «κρατηθούν η Ρωσία έξω, οι Αμερικανοί μέσα και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπό κηδεμονία».

Στ. Φενέκος : Συμπεράσματα 27 χρόνια από το "γκριζάρισμα των Ιμίων"

Ο Στέλιος Φενέκος , υποναύαρχος ε.α. και γεωπολιτικός αναλυτής σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση 27 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων που επί της ουσίας οδήγησε σε "γκριζάρισμα"  των Ελληνικών Ιμίων  στο Αιγαίο, εξηγεί γιατί παρά  την τότε υπεροπλία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οδηγηθήκαμε με τους κατά βάση πολιτικούς χειρισμούς, σε μια μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας.  

Απωλέσαμε στη συγκεκριμένη στιγμή το να είμαστε μεγάλοι και σε μικρής υποτίθεται έντασης γεγονότα. Αν ο χειρισμός της τότε κατάστασης ήταν διαφορετικός, δεν θα φτάναμε σήμερα στα αφηγήματα της Τουρκίας για την "γαλάζια πατρίδα" και ενδεχομένως να είχαμε ήδη ως δεδομένο την επέκταση των χωρικών μας υδάτων .