MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ron Paul Institute: Οι BRICS ετοιμάζουν τον «τάφο» του αλαζονικού δολαρίου – Αν δεν «ξυπνήσει» ο Biden θα έρθουν ιστορικές στιγμές

Το «πετροδολάριο» είναι η ραχοκοκαλιά του αποθεματικού νομίσματος του δολαρίου
 
Τα νομικά προβλήματα του Donald Trump, η πιθανότητα ο Joe Biden να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα παραπομπής και άλλες ιστορίες που σχετίζονται με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, έκαναν τα αμερικανικά ΜΜΕ να χάσουν μια ιστορία δυνητικά μεγαλύτερης σημασίας, αναφέρει το Ron Paul Institute.
 
Αυτή ήταν η απόφαση των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), που σχημάτισαν τη συμμαχία τους για να αμφισβητήσουν την πολιτική και οικονομική κυριαρχία των ΗΠΑ, να εντάξουν έξι νέες χώρες στην ομάδα τους: Αργεντινή, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ιράν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Εϊδαμε σε προηγούμενο άρθρο τι γίνεται με την ηλεκτρονική ταυτότητα στην Αγγλία, όπου έχουν καταργηθεί με νόμο, μαζί με τις ψηφιακές βάσεις δεδομένων, σε μια θεαματική πράξη αντίστασης  και πρόληψης του παγκόσμιου ηλεκτρονικού ολοκληρωτισμού,  κάνοντας πράξη την Ελευθερία (δείτε εδώ αναλυτικά).
 
Τι γίνεται όμως σε άλλες χώρες και μάλιστα προηγμένες, με την ταυτότητα;