MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ο μη εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΕ υπόσχεται να τιμωρήσει την Ιταλία αν τολμήσει να εκλέξει “λάθος” κυβέρνηση

Το μέλος του WEF και μη εκλεγμένη πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen παραδέχτηκε ανοιχτά ότι αν η Ιταλία τολμήσει να εκλέξει μια “δεξιά” (εκτός WEF) κυβέρνηση, “η ΕΕ διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία” για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Είναι επίσημο. Η δημοκρατία πέθανε στην Ευρώπη. Οι ψήφοι σας δεν έχουν πια σημασία.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε την ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή για “συνέπειες” ενόψει των εκλογών της Κυριακής, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ένα συντηρητικό μπλοκ με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι.

Γ. Αδαλής: Roller coaster θα θυμίζουν οι τιμές πετρελαίου & φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες

Ο Γιώργος Αδαλής οικονομέτρης και αναλυτής , αναλύει και προβλέπει τις εξελίξεις στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου στους επόμενους μήνες,  την εξέλιξη στην κρίση που έχει δημιουργηθεί, τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία , την κατάρρευση στις εφοδιαστικές αλυσίδες, κ.α. 
 

Γιώργος Φίλης: Αν υπάρξει κατάσταση Συρίας στο Ιράν, θα εμπλακεί όλη η ευρύτερη Μέση Ανατολή

Γιώργος Φίλης: Αν υπάρξει κατάσταση Συρίας στο Ιράν, θα εμπλακεί όλη η ευρύτερη Μέση Ανατολή


Σχολιάζουμε τις τωρινές εξεγέρσεις στο Ιράν και εν συνεχεία παρουσιάζουμε τμήμα από την «Ενημερωτική Εκπομπή» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100,3 με την Εύα Αντωνοπούλου και την Πηνελόπη Γκάλιου της 22-9-2022.
 
Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 11.00 έως 12.00.
 
Μετά από αυτό ακολουθεί το καταληκτικό μας σχόλιο και η αποφώνηση του καναλιού
 

Γρίβας Κ.: Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε & να κατανοήσουμε αυτό που συμβαίνει με την Τουρκία.

Ο κ. Κων/νος Γρίβας, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις και για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας (22-09-2022).


Ο κ. Γρίβας είπε ότι δυστυχώς θα πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε εδώ στην Ελλάδα και να κατανοήσουμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι ουσιαστικά μια κατάσταση προ πολέμου με την Τουρκία. Πλέον δεν μιλάμε για υβριδικό πόλεμο. Εδώ και καιρό οι Τούρκοι κάνουν την προετοιμασία του διπλωματικού τους πυροβολικού.

Στην Αθήνα η Επίτροπος για τη Διαφάνεια εν μέσω του σκανδάλου υποκλοπών

Σε μια εποχή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης να συσκοτίσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων έρχεται στην Ελλάδα η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και την Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα.


Η ευρωπαία αξιωματούχος που πρόσφατα δήλωνε στην «Εφ.Συν.» πως η μη εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ και το θέμα της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη «ενέπνεε» την Κομισιόν να προχωρήσει σε νέο πλαίσιο προστασίας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου θα συναντηθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.