MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

«Ο Ερντογάν έστω και εάν ηττηθεί, δεν είναι διατεθειμένος να χάσει»-Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος

Φωτογραφία EUROKINISSI
Του Δημ. Σταθακόπουλου
           
Δρα Παντείου Πανεπιστημίου Οθωμανολόγου / Τουρκολόγου
 
Δικηγόρου παρ’Αρείω Πάγω                                                   
Συνεργάτη του Εργαστηρίου Τουρκικών & Ευρασιατικών Μελετών του Πα.Πει.
 
   Ουδείς μελετητής της Τουρκίας ( κι εγώ ανάμεσα σ’ αυτούς ) ανέμενε στις αρχές Μαρτίου που ανακοινώθηκε η υποστήριξη του 75χρονου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως υποψηφίου Προέδρου της αντιπολιτευτικής συμμαχίας των έξι, πως θα προλάβαινε να αναστρέψει υπέρ του και κατά του Προέδρου Ερντογάν, το κλίμα μέσα σε δύο μήνες ( Μάρτιος – Μάιος 2023 ).
   

Παγκόσμιο οικονομικό χάος από σενάριο για πιστωτικό γεγονός στις ΗΠΑ – Το «βουνό» χρέους των 31,7 τρισ. δολ., αντίστροφη μέτρηση έως 1/6

To τέλος της ηγεμονίας των ΗΠΑ και ο κίνδυνος για τον πλανήτη 
 
Στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο που ζούμε ολοένα αυξάνεται ο κίνδυνος οι ΗΠΑ εξαιτίας της πολιτικής αντιπαράθεσης για το όριο δανεισμού να παρασύρουν τον πλανήτη σε οικονομική καταστροφή.
 
Η κατάσταση στην Ουάσιγκτον σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους (δηλαδή οι περιορισμοί στο πόσο επιτρέπεται να δανειστεί η κυβέρνηση), ώθησε τον Λευκό Οίκο να αποδεχθεί ότι οι αντίπαλοι της Αμερικής τρίβουν τα χέρια τους εν αναμονή μιας έστω και τεχνικής χρεοκοπίας.