MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Η ελληνική τραγωδία σε μικρά κείμενα

Οι «επιδόσεις» της ΝΔ, ο μύθος των ξένων επενδύσεων, το μαξιλάρι ασφαλείας, η επενδυτική βαθμίδα, η τραγωδία του τουρισμού, φόροι και ισοζύγιο, η οικονομική πολιτική της συμφοράς, τα 10 παγκόσμια ρεκόρ της Ελλάδας, το όραμα μας για την Ελλάδα, η φοροληστεία και το ισοζύγιο, καθώς επίσης το διακύβευμα των εκλογών

.

Γιγαντώνεται η συμμαχία κατά του δολαρίου – Σοκ και δέος για την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ η ραγδαία ανάδυση της Ευρασίας

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στο νομισματικό πόλεμο και η μετακίνηση της γεωπολιτικής ισχύος στην Ανατολή 
 
Σε όλο τον κόσμο οργανώνεται μια ισχυρή συμμαχία ενάντια στην ηγεμονία του αμερικανικού δολαρίου η οποία διαρκών διευρύνεται.

Η Βραζιλία και η Κίνα σύναψαν πρόσφατα συμφωνία για τον διακανονισμό των εμπορικών συναλλαγών στα τοπικά τους νομίσματα, επιδιώκοντας να παρακάμψουν το δολάριο. 

Η Ινδία και η Μαλαισία υπέγραψαν τον Απρίλιο μια συμφωνία για την αύξηση της χρήσης της ρουπίας στις διασυνοριακές συναλλαγές.