MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Λαϊκή δυσαρέσκεια χωρίς ορατή διέξοδο

Η έλλειψη εμπιστοσύνης τέμνει οριζόντια όλο το πολιτικό σύστημα, ειδικά όσους δοκιμάστηκαν σε θέσεις ευθύνης και όσα κόμματα κυβέρνησαν - Μια χώρα γυμνή απέναντι σε μια σειρά απειλές – «φυσικές», εθνικές, οικονομικές. Μια κοινωνία που συνειδητοποιεί κάθε φορά από την αρχή πως είναι μόνη της απέναντι σε κάθε δυσκολία, και ότι πρέπει με ό,τι έχει και ό,τι της λείπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ένα κράτος και ένα πολιτικό προσωπικό χρεοκοπημένο, πολιτικά, οικονομικά, και κυρίως ηθικά, που ενώ διατηρεί όλα τα αυταρχικά, συγκεντρωτικά, κατασταλτικά και φοροεισπρακτικά του χαρακτηριστικά, αποποιείται εμφατικά κάθε κοινωνικής του ευθύνης, πέραν των έκτακτων επιδομάτων.

Ένας νεκρός στο Παρίσι από το μένος του κοβιντο-δικτάτορα Μακρόν; Χάος και αίμα!

( John.k  - Αυτός όπως όλα δείχνουν  ήταν ο πρώτος που έπεσε... Ο Μακρόν θα φύγει νύχτα... ,  θα πάει να βρεί τον Τρουντό .... )
 
Νεκρός στο Παρίσι; Ο Μακρόν το βαμπίρ της κοβιντοκρατίας διψούσε για αίμα λίγο πριν την παταγώδη πτώση του. Ήταν εμφανές. Επί 7 ώρες οι δυνάμεις καταστολής έδερναν ανηλεώς και έριχναν δακρυγόνα. Είχαν κηρύξει ανθρωποκυνηγητό. Πολλοί διαδηλωτές κατά του υγειονομικού απαρτχάιντ τραυματίστηκαν σοβαρά. Αλλά ένας δεχόταν από τους Γιατρούς του Δρόμου το φιλί της ζωής σε μια απέλπιδα προσπάθεια. Χούντα και χάος στο Παρίσι. Ο πρόεδρος του κόμματος Les Patriotes ο Florian Philippot μιλά για έναν νεκρό. Κι άλλοι λογαριασμοί που στη συνέχεια αυτολογοκρίθηκαν κάνουν λόγο για 1 νεκρό στα Ηλύσια Πεδία. Πολλοί άλλοι συνεχίζουν να το μεταδίδουν.
 

Περιμένοντας την Τουρκία να καταρρεύσει και τους συμμάχους να μας επιβραβεύσουν! Δημ. Σταθακόπουλος

Η Τουρκία που όλο καταρρέει αλλά μένει όρθια έχοντα τη στήριξη της «σκοτεινής πλευράς» της οικονομίας της και φυσικά την εξωτερική βοήθεια που ποτέ δεν έλειψε στον διαχρονικά επιτήδειο ουδέτερο…


Ο Ερντογάν που όλο φεύγει, αλλά όπως όλα δείχνουν η αναχώρηση του δεν θα ΄ναι καθόλου απλή υπόθεση.

Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλά στο militaire.gr και μας παρουσιάζει τη σημερινή Τουρκία χωρίς τα «φίλτρα» μέσα από τα οποία πολλοί προσπαθούν να μας πείσουν για πολλά το τελευταίο διάστημα.

Σπύρος Στάλιας : Ένα κράτος οικονομικά κυρίαρχο

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D


Μια χώρα ορίζεται οικονομικά κυρίαρχη όταν:

1. Εκδίδει το δικό της νόμισμα

2. Το κράτος εισπράττει τους φόρους και οποιαδήποτε υποχρέωση των πολιτών στο νόμισμα που η χώρα εκδίδει. Επίσης το κράτος δαπανά στο νόμισμα που η χώρα εκδίδει.

3. Η χώρα εκδίδει ομόλογα τα οποία αποπληρώνει στο νόμισμα που η χώρα εκδίδει.

4. Το νόμισμα της χώρας διακυμαίνεται ελεύθερα στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.