MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Πρωτοφανής εγκύκλιος: Απαγορεύει σε υπαλλήλους υπουργείων να εμφανίζονται ως μάρτυρες σε δίκες κατά του δημοσίου

Απειλούν τους υπαλλήλους με πειθαρχικές διώξεις


Μία νέα εγκύκλιος του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, απαγορεύει στους υπαλλήλους να προσέρχονται ως μάρτυρες σε δίκες κατά του δημοσίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων των υπηρεσιών του υπουργείου είναι δυνατή «μόνο προς επίρρωση των ισχυρισμών του ελληνικού δημοσίου».

«Υπάρχει πλέον και με τη βούλα "καθεστώς εκτροπής" μέσα στο Δημόσιο» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χριστόφορος Βερναρδάκης. Όπως σημειώνει, «η πρωτοφανής εγκύκλιος, μνημείο καταστρατήγησης της ελευθερίας της Δικαιοσύνης, επιτομή της συγκάλυψης κάθε έκνομης πράξης εκ μέρους του Κράτους, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο ούτε και στα χρόνια της χούντας». Μάλιστα προαναγγέλλει αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας με νόημα «τα υπόλοιπα αύριο..».
 

Παγκόσμιο ρεζιλίκι: Βίαιη σύλληψη γυναίκας επειδή τραγουδούσε σε πλατεία της Ρόδου!

( John.k - Τα σώματα ασφαλείας της φιλο-γερμανότουρκης κυβέρνησης και ή κυβέρνηση …. εφαρμόζουν δικιά τους θεωρία περί της μετάδοσης της πανδημίας σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Καταπατώντας λοιπόν Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κοινοτικό Δίκαιο, Σύνταγμα , Σύμβαση  Οβιέδο (1997), Ιατρική Δεοντολογία και κάθε μορφή ελευθερίας του ανθρώπου, αποδεικνύουν με τις πράξης τους, ότι είναι κάτι σαν σύγχρονα Ες-Ες. ) 
 
Στην «Κολομβία των Βαλκανίων» απαγορεύεται να τραγουδάς

Μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό βρέθηκαν τουρίστες και ντόπιοι Έλληνες στην πλατεία της παλιάς πόλης της Ρόδου, όταν μία γυναίκα θέλησε να κάνει το πιο απλό και φυσικό πράγμα του κόσμου, το οποίο όμως είναι πλέον παράνομο στην Ελλάδα του 2021: Να τραγουδήσει!

Να τραγουδήσει, έτσι απλά, όπως φαίνεται στο βίντεο, χωρίς μουσική, χωρίς μπάντες, χωρίς καν ηχητική υπόκρουση.

Τι κερδίσαμε δίνοντας «χώρο» στον πιεσμένο Ερντογάν;

( John.k - Τι δεν καταλαβαίνουμε ; …. Η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την «Κυβέρνηση» της Τουρκίας… Έχουν τις ίδιες αρχές και πολιτικές …..)
 
Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη Τύπου με τις δηλώσεις Δένδια – Τσαβούσογλου, χωρίς να γνωρίζουμε το παρελθόν και την ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα μπορούσαμε κάλλιστα να μιλήσουμε για μια φιλία δυο χωρών που διαφωνούν, όπως δήλωσε και ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αλλά μπορούν με βάση τον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση να βρουν λύσεις στις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους.

Αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση που οι περισσότεροι αποκομίσαμε από τη χθεσινή συνάντηση των δυο Υπουργών Εξωτερικών. Όταν μάλιστα ξεκίνησαν και οι δηλώσεις για μπάσκετ, πλέον θα μπορούσαμε να βεβαιότητα να υποθέσουμε πως μια μακρά φιλία τους συνδέει.

Το φυτώριο των νέων ηγετών και η παγκόσμια διακυβέρνηση

Ασφαλώς μαθαίνει κανείς πολλά στο Νταβός – σίγουρα όμως όχι πώς θα γίνει πιο δημοκρατική και φιλική προς τους Πολίτες της η ΕΕ, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η επικεφαλής της Κομισιόν. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, από τη θητεία της κυρίας Baerbock στο «Young Global Leader» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπως η προκάτοχος της κυρία Merkel, καταλαβαίνει κανείς πως η γερμανική πολιτική θα έχει συνέχεια με τους «Πράσινους», όπως με τους «Μαύρους». Κατανοεί επί πλέον πως η παγκόσμια διακυβέρνηση εκ μέρους των ελίτ δεν είναι κάτι φανταστικό, αλλά προετοιμάζεται με γρήγορο ρυθμό – ενώ θα βοηθήσει σίγουρα η πανδημία, από την οποία κερδίζουν τεράστια ποσά οι φαρμακευτικές των εμβολίων και των τεστ. Τουλάχιστον όσον αφορά τον έλεγχο των μαζών – πριν από τη νέα ληστεία τους που ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μεταξύ άλλων μέσω των κεντρικών τραπεζών.


ΕΛΙΦ: Η Τουρκοσειρά του ΣΤΑΡ υπάρχει στο διαδίκτυο!

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ, συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη, από το έτος 2018 μεταδίδει καθημερινά μια τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» (Ελίφ) η οποία υπάρχει πλέον ολόκληρη, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο, ελεύθερα και δωρεάν στο διαδίκτυο.


Στην Ελλάδα, έχουν ήδη μεταδοθεί τρείς κύκλοι επεισοδίων και ο τέταρτος κύκλος της ατέλειωτης τηλεοπτικής σειράς πλησιάζει ήδη στο τέλος του: Η Μελέκ ξανά- σμίγει επιτέλους με την κόρη της (Ελίφ) στο αρχοντικό της Ματζιντέ, ο «κακός» του τέταρτου κύκλου Ταρίκ επιτίθεται στη Μελέκ, πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα τον Βεϊσέλ πριν συλληφθεί για πλήθος κακουργημάτων με «καταδότη» την ερωμένη του, ενώ σε μια ακόμα απρόσμενη εξέλιξη η (αντιπαθητική) Πάρλα παντρεύεται με τον Κερέμ.

Απομένει ο πέμπτος κύκλος της σειράς με το απίθανα ανόητο τέλος (δολοφονείται η συμπαθητική γιαγιά της σειράς Ματζιντέ, τραυματίζεται βαριά ο γιός της Κερέμ και ελαφριά ο τέταρτος διαδοχικά σύζυγος της Μέλεκ) το οποίο αναμένεται να «τραβήξει» κανένα χρόνο ακόμα.