MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Μετά τις «Πρέσπες του Αιγαίου» έρχεται και το «ξέπλυμα του Ράιχ» – Η ιστορική «εκκρεμότητα» που θέλει να «κλείσει» το Βερολίνο

Τι σημαίνει η δήλωση του Α.Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις που «αφορούν το παρελθόν»
 
H δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, ο οποίος, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TRT, αργά την Πέμπτη, ανακοίνωσε, εκτός εθνικής γραμμής, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ουσιαστικά παραιτείται από τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την χώρα.
 
Με λίγα λόγια δεν τίθεται μόνο ζήτημα «Πρεσπών του Αιγαίου» μετά τις εκλογές αλλά και άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις.
 

Η νέα παγκόσμια κρίση έρχεται, αλλά στην Ελλάδα αδιαφορούμε - Αντιμέτωπες, ξανά, με στιγμές Αποκάλυψης οι τράπεζες στις ΗΠΑ

Είναι δύσκολο να παραβλέψουμε την προειδοποίηση της υπουργού Οικονομικών Janet Yellen για «οικονομικό χάος» που θα μπορούσε να εξαπολύσει η έλλειψη συμφωνίας στην Ουάσιγκτον
 
Αντιμέτωπες με στιγμές Αποκάλυψης θα μπορούσαν να έλθουν οι αμερικανικές τράπεζες που είναι «φορτωμένες» με κρατικά ομόλογα αν δεν δοθεί λύση στο ανώτατο όριο χρέους και δεν αποφευχθεί το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας στις ΗΠΑ.
 
Σημειώνεται πως το αποτύπωμά τους στην αγορά των τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου (Treasurys), ύψους 24 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει τετραπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, στα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο.
 

Είναι Δημοκρατικές οι εκλογές με απόλυτα ελεγχόμενη Τηλεόραση και μαζικό εκμαυλισμό συνειδήσεων;

Παρακολουθώντας τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα μας και ειδικότερα την τηλεόραση όταν αναφέρονται στα τρέχοντα γεγονότα – ενημερωτικές εκπομπές, ειδησεογραφικά δελτία, εκπομπές πολιτικής και εκλογικής ανάλυσης – παρατηρούμε πως εκτός από τα δελτία ειδήσεων, όλα τα υπόλοιπα «πολιτικά» προγράμματα αναφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και με μια συγκεκριμένη άποψη ή κοσμοαντίληψη σε όλα τα θέματα. Ταυτόχρονα, «κάτι» ανάλογο συμβαίνει και με τα δελτία ειδήσεων. Τι ακριβώς; Και τα μεν και τα δε –πολιτικά/ενημερωτικά προγράμματα, δελτία ειδήσεων– διακατέχονται από τον ίδιο τρόπο σκέψης, ανάλυσης και παρουσίασης, είναι του «ιδίου φυράματος» πολιτικής και ιδεολογικής σήμανσης. Αφορούν τις ίδιες επαναλαμβανόμενες απόψεις και αντιλήψεις συν όλα τα ιδεολογήματα της φιλελεύθερης/νεοφιλελεύθερης αντίληψης περί ανταγωνιστικότητας και ελληνικής οικονομίας αλλά και εξωτερικής πολιτικής,  στηριγμένης στον έξαλλο και νοσηρό αντιρωσισμό, στον ψυχοπαθολογικού τύπου «αμερικανισμό» και στον ιδεολογικό μεταπρατισμό.