MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ποιοι στην Ελλάδα συζητούν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και χρόνια ασκούνται έντονες αμερικανικές πιέσεις στην Ελλάδα για “μερική αποστρατιωτικοποίηση” των ελληνικών νησιών. Το ζήτημα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα και από σχετικό ρεπορτάζ της “Εστίας”, αλλά και επειδή είναι γνωστό ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στια αρχές Ιουλίου, θα δρομολογηθούν ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις, στην ατζέντα των οποίων υπάρχει και η αποστρατιωτικοποίηση.
 
Έζω υποστηρίξει πως η αποδοχή από πλευράς της Ελλάδας παρόμοιας πρότασης θα ήταν καταστρεπτική και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους σαφώς προδοτική ενέργεια. Τί άλλο άραγε μπορεί να χαρακτηριστεί εθνική προδοσία, εάν όχι ο αφοπλισμός των νησιών; Και όσοι θεωρούν πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, εύχομαι να έχουν δίκιο. Τους υπενθυμίζω, όμως, ότι έχουν γίνει στο παρελθόν. Η δικτατορία απέσυρε την ελληνική μεραρχία στο τέλος του 1967 και το 1974 εισέβαλαν χωρίς ουσιαστική αντίσταση οι Τούρκοι.
 

Οικονομική απόγνωση: Κόβουν από παντού τα νοικοκυριά για να τα βγάλουν πέρα!

Περικοπή δαπανών σε τρόφιμα, διασκέδαση, διακοπές και πολλά άλλα - «Πέρασε και δεν ακούμπησε» το market pass για 7 στους 10
 
Η χρηματική δαπάνη αποτελεί το βασικό κριτήριο για την επιλογή τροφίμων για δύο στους τρεις καταναλωτές, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα κυλιόμενης έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) με δείγμα 1.000 καταναλωτές.
 
Η τελευταία έρευνα πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 6-10 Μαΐου 2023 και αφορούσε ανάμεσα σε άλλα θέματα και την αντιλαμβανόμενη επίδραση των ανατιμήσεων στις καταναλωτικές συνήθειες στην Ελλάδα.
 

Το πάνε για Παγκόσμιο Πόλεμο! Ο Στόλντεμπεργκ δήλωσε ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί σίγουρα στο ΝΑΤΟ» κι έτσι η Συμμαχία θα προστατεύει ένα μέλος της έναντι της Ρωσίας! Το πάνε για Παγκόσμιο Πόλεμο…
 
O Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ασκήσει βέτο στην ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.
 
«Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Μόσχα δεν έχει δικαίωμα βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ», επεσήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Προχωράμε, οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος», πρόσθεσε.
 

Ο κόσμος προετοιμάζεται για τη μεγάλη πυρηνική σύγκρουση – Τα 11 σημάδια του πολεμικού πυρετού

Οι 11 ενδείξεις ότι η παγκόσμια σύγκρουση θα μπορούσε σύντομα να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο…
 
Ο κόσμος φαίνεται να έχει καταληφθεί από μια πραγματικά σοβαρή περίπτωση πολεμικού πυρετού.
 
Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο κροταλίζουν τα σπαθιά τους, και αυτό ανησυχεί πραγματικά τους περισσότερους αναλυτές
 
Την τελευταία φορά που έγινε “παγκόσμιος πόλεμος”, πέθαναν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι.