MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Σχολεία κλειστά, σχολεία ανοικτά, σχολεία με μάσκες, αλλά πάντα...θεός ο Μητσοτάκης;

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

11/3/2020: H κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία λόγω κορωνοϊου και τα ελληνικά ΜΜΕ γεμίζουν με ειδήσεις που παρουσιάζουν τα παιδιά σαν "υγειονομικές βόμβες" που μεταδίδουν ανεξέλεγκτα τον ιό. Το μήνυμα που περνάνε; Θεός ο Μητσοτάκης που έκλεισε τα σχολεία! 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τέτοιους εταίρους τι να τους κάνεις τους εχθρούς! – Πρακτικά από τη σύνοδο των ΥΠΕΞ

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κράτος-μέλος που δημοσίως να μην εκφράζει τη φραστική αλληλεγγύη του προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα, αλλά όταν "κλείνουν οι πόρτες" η εικόνα αλλάζει και μάλιστα κατά τρόπο απογοητευτικό για τα δύο κράτη-μέλη που υφίστανται τις τουρκικές επιθετικές-επεκτατικές πιέσεις. Αυτό δείχνουν τα πρακτικά από τη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις 14 Αυγούστου.

Τα όσα ειπώθηκαν, λοιπόν, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών) που πραγματοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου με τηλεδιάσκεψη, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Ο Έλληνας υπουργός μίλησε πρώτος. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της κρίσης, τονίζοντας τον κίνδυνο ατυχήματος, λόγω της υπερσυγκέντρωσης πολεμικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή που πλέει το Oruc Reis.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε μια πολύ σημαντική συνέντευξη που έδωσε στην Inna Nazimova, αρχισυντάκτρια της ρωσικής εφημερίδας Pravda, ο ειδικός Ρώσος γεωστρατηγικός αναλυτής, Sayeed Gafurov, αναφέρει ότι η Γερμανία εδώ και δεκαετίες βαδίζει προς την δημιουργία των συνθηκών για την έκρηξη ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου από την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή, με την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν συζητούσαν για την μεταπολεμική Ευρώπη. Τότε ο Τσόρτσιλ είχε υποστηρίξει με σθένος ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε η Γερμανία να μην μπορεί να οδηγήσει μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια ξανά την Ευρώπη σε ένα καινούργιο παγκόσμιο πόλεμο. Τα πενήντα χρόνια πέρασαν και η σημερινή Γερμανία βαδίζει τα χνάρια της προπολεμικής, με διαφορετικά βέβαια δεδομένα.

Το γάλλο-γερμανικό ζεύγος δεν υπάρχει πια: Η Μέρκελ αρνείται να στηρίξει Ελλάδα και Γαλλία έναντι του Ερντογάν

File Photo: Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ταγίπ Ερντογάν
σε συνομιλία τους στην Άγκυρα. EPA, GUIDO BERGMANN
Για βαθιά κρίση του γάλλο-γερμανικού ζευγαριού, την οποία και αποκαλύπτουν οι τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνει λόγο ο Jean-Loup Bonnamy, ειδικός στην πολιτική φιλοσοφία, άποψη την οποία και προσπαθεί να στηρίξει με το άρθρο του στην FIGAROVOX/TRIBUNE , στο οποίο και αναφέρει: 

«Ο Ερντογάν αυξάνει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, η Γερμανία καθορίζει τη στάση της μόνο από τα εθνικά της συμφέροντα και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ένας μύθος. Eνώ το Παρίσι βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με τον Πρόεδρο Erdogan, η Γερμανία έχει βάλει στο ίδιο επίπεδο, από τη μία πλευρά, τους Έλληνες – οι οποίοι ωστόσο είναι τα θύματα – και τους Γάλλους συμμάχους τους και, από την άλλη τους Τούρκους, καλώντας όλες τις πλευρές να «αποφύγουν την κλιμάκωση. 

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»: «Φιμώνουν» όσους αντιδρούν

( John.k - Όταν οι ψεκασμένοι της κυβέρνησης παραδίδουν «μαθήματα σοβαρότητας» …. Είναι οι ίδιοι, που υπέγραψαν τα μνημόνια και δέσμευσαν τον Ελληνικό λαό … χωρίς να τα έχουν διαβάσει πρώτα …)

Ξεκίνησε η προσπάθεια «φίμωσης» όσων αντιδρούν στον παραλογισμό που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν θέλουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους αυτοί και τα παιδιά τους φορώντας μια μάσκα σαν τον Batman.

Στον εισαγγελέα διαβιβάζεται σήμερα ο φάκελος για την υπόθεση της ομάδας του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η οποία ζητάει από τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Δηλαδή όποιος αντιδράει «βαφτίζεται» συνωμοσιολόγος, ένα είδος ημίτρελου για να τρωθεί το κύρος των απόψεών του.