MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ο ΠΟΥ «αδειάζει» τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: Δεν χρειάζονται τα lockdowns!

Η επιβολή νέων lockdown στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί, μέσω μεταξύ άλλων της γενικευμένης χρήσης μάσκας προκειμένου να αποφεύγεται η εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).


Ο Κλούγκε τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι “τα lockdown μπορούν να αποφευχθούν, εμμένω στη θέση μου ότι τα lockdown είναι το έσχατο μέσο. Η χρήση μάσκας δεν είναι σε καμία περίπτωση πανάκεια και πρέπει να υιοθετηθεί σε συνδυασμό με άλλα μέτρα. Ωστόσο, αν η χρήση μάσκας φτάσει το 95%, τα lockdown δεν θα χρειάζονται”.

Γ.Πετράκος για την «παρέμβαση εισαγγελέα» επειδή λέει τη γνώμη του για Covid-19: «Αυτά συμβαίνουν μόνο σε δικτατορίες»

Ο γνωστός τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα με βάση τα οποία υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για δημοσιεύματα και βίντεο στο διαδίκτυο με «fake news» σχετικά με την πανδημία του κορoνοϊού.


Λέει χαρακτηριστικά πως αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο «αυτά ούτε σε δικτατορίες δεν γίνονται» να απαγορεύεται κάποιος να λέει την γνώμη του.

«Κι εγώ από το δημοσίευμα έμαθα για την εισαγγελική παρέμβαση, δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, ούτε έχω πληροφορηθεί. Δε νομίζω να συμβαίνει κάτι, απλά είναι ένα δημοσίευμα από αυτά που έχω διαβάσει τρεις τέσσερις φορές από τον Απρίλιο, κάθε φορά που η κοινή γνώμη εξεγείρεται ενάντια σε πράγματα, να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι ο εισαγγελέας τάχα μου θα κινηθεί ενάντια σε όσους λένε αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι ανήκουστα, ούτε στη δικτατορία δε συμβαίνουν.

Η Δίκη της Νυρεμβέργης οι δίκες των συνεργατών των ναζί στην Ευρώπη και η ελληνική περίπτωση

Οι στενοί συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ και πρωτεργάτες της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ των οποίων και οι H.W.Göring, R. Hess, και J. Von Ribbentrop δικάστηκαν στη Νυρεμβέργη. Στη Νυρεμβέργη δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο ακόμη κι όσοι έκαναν προπαγάνδα υπέρ της ναζιστικής κτηνωδίας.Εκδότες και δημοσιογράφοι που “λιβάνιζαν” το καθεστώς των ναζί. Η δίκη άρχισε σαν σήμερα το 1945.


Δεν έγιναν μόνο στη Γερμανία δίκες για τους ναζί και τους συνεργάτες τους.Ειδικά για τους δεύτερους σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες επεφύλαξαν βαρύτατες κατηγορίες και ποινές. Όπως φαίνεται από τον χάρτη που δείχνει που έγιναν δίκες συνεργατών ναζί η Ελλάδα…λείπει.