MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

«Μειοδοτούν έναντι του εθνικού μας συμφέροντος για χάρη της Δύσης»… Γιώργος Αϋφαντής και ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αϋφαντής γνωρίζει πολύ καλά το Ιράν. Έχει υπηρετήσει στην Τεχεράνη και μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει για τη χώρα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή ο ξαφνικός θάνατος του προέδρου Ραϊσί. Καταθέτει και τις εκτιμήσεις του για την επόμενη μέρα. Ποιος είναι ο πιθανότερος διάδοχος του Ραϊσί; Ο κ. Αϋφαντής συμμετέχει ενεργά αυτή την περίοδο στην ελληνική πολιτική ζωή. Ενεργό μέλος της κίνησης “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο”, η οποία έγινε ψηφοδέλτιο που ζητά τη ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στον πάτο της Ευρώπης σε ιδιωτικές επενδύσεις η Ελλάδα του Μητσοτάκη: Εξανεμίζονται και οι καταθέσεις!

Καταρρέουν τα παραμύθια που πλασάρει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη
 
Με κρότο καταρρέει το αφήγημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για οικονομική… ευμάρεια της Ελλάδας και των κατοίκων της, αφού κάθε φορά που γίνεται σωστή ανάγνωση των αριθμών και των στοιχείων, εμφανίζεται μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή της εικονικής πραγματικότητας που πλασάρουν οι παραμυθάδες του Μαξίμου.
 
Ο Θάνο Τσίρος στη «Ναυτεμπορική» επισημαίνει ότι το 2023 η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. με αρνητικό ποσοστό αποταμίευσης! Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο +13,5%, ενώ η Ευρωζώνη κινήθηκε ακόμη υψηλότερα στο +14,4%.
 

Κλείνουν τη Βουλή για 3 εβδομάδες χωρίς λόγο!

Ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης
 
Ποικίλες συζητήσεις στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια έχει προκαλέσει η απόφαση του προεδρείου της Βουλής -ή, μάλλον, ακριβέστερα του Μεγάρου Μαξίμου– να κλείσει το Κοινοβούλιο για τρεις ολόκληρες εβδομάδες λόγω ευρωκάλπης.
 
Αμέσως μετά τη μάχη για την ακρίβεια στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η Βουλή θα κατεβάσει ρολά δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ δεν θα ανοίξει παρά μία εβδομάδα έπειτα από αυτές, κάτι που, αν μη τι άλλο, δεν είθισται.