MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

«Αν τα βάλουν με τη Ρωσία θα καταρρεύσουν οι οικονομίες τους» -Αποκαλυπτικό άρθρο για τη δύναμη του Πούτιν

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία πως τα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών είναι βαμμένα με τα αίμα των 298 επιβαινόντων του αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο συνετρίβη στο ουκρανικό έδαφος όταν χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος, γράφει σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο η Daily Mail. 

ΔΝΤ: Αστοχήσαμε στην Ελλάδα... μπλα μπλα μπλα

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις που έκανε το ΔΝΤ για εσωτερική κατανάλωση στο άρθρο «ΔΝΤ: Αστοχήσαμε στην Ελλάδα -Οι περικοπές στους μισθούς δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα» που δημοσίευσε η iefimerida.gr... γελούσα μόνος μου, σαν χαζός. 

Έχει πλάκα ο τρόπος.... Μου αρέσει πως σκέφτονται εκεί στο «Διευθυντήριο». 

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής κύριοι του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ, του CFR , Trilateral κλπ 

Ληξιπρόθεσμη... κυβέρνηση

Σπάνε όλα τα ρεκόρ τα ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν ήδη τα 67 δισ. και «τρέχουν» κατά μέσον όρο με ταχύτητα που αγγίζει το ένα δισ. κάθε μήνα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μέσα στον Ιούνιο συσσωρεύθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 880.000.000 ευρώ. 

Εξ αυτών, το μεγαλύτερο μέρος είναι οφειλές από πρόστιμα και «χαράτσια» που έμειναν απλήρωτα από φορολογουμένους οι οποίοι αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία. 

O«άγιος» Σαμαράς εχθρός του λαϊκισμού!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Κανονικά θα έπρεπε να λυπόμαστε τους Έλληνες πολιτικούς. Όμως ούτε τη συμπάθεια μας δεν μπορούμε να τους εκφράσουμε γιατί λυπόμαστε περισσότερο τον εαυτό μας και τους συμπατριώτες μας για τα όσα δεινά μας έχουν προκαλέσει και μας προκαλούν αυτοί καθημερινά. 

Και γιατί να τους λυπόμαστε τους πολιτικούς μας; Βέβαια το ορθό είναι πολιτικάντηδες, όχι πολιτικοί, αλλά ας δείξουμε μεγαλοψυχία! Μα ξεχάσατε κιόλας την γνωμάτευση των ψυχιάτρων στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας που έγινε τον Φεβρουάριο του 2012; Ντροπή, ξεχνιούνται αυτά; Και μάλιστα όταν τις επιπτώσεις από την κατάσταση των πολιτικών τις βιώνουμε όλοι μας καθημερινά; 

Analyst.gr: Το καρτέλ του χρήματος και η δικτακτορία των τραπεζών

ΜΕΡΟΣ Α

Αυτός που κυβερνάει το χρήμα, έχει την ανώτατη εξουσία στον πλανήτη - ενώ, όπως είχε πει κάποτε ο A. Rothschild, «Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του»

"Οι υπερβολικές πιστώσεις, τις οποίες η Fed διοχέτευσε στην Οικονομία, οδηγήθηκαν στο χρηματιστήριο - προκαλώντας μία φανταστική κερδοσκοπική αύξηση των τιμών των μετοχών (φούσκα). 

Τράγκας: «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε!»

Καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί η αποικία. Ο πολιτικός κόσμος σε πρωτοφανές τέλμα διχόνοιας, σήψης, εκμαυλισμού, ανεπάρκειας και υποτέλειας.

Όπως και επί χούντας, όλα δείχνουν ότι κυοφορείται κάποια εθνική τραγωδία. Με τις ίδιους υποκινητές, τους ίδιους ραδιούργους, της ίδιας στόφας πρωταγωνιστές, όπως τότε με τους ξενοκίνητους εθνικοπαράφρονες της Παπαδοπουλικής και Ιωαννιδικής χούντας. 

Jim Willie:Το Δολάριο Είναι Ετοιμοθάνατο. Χάνουμε τη Χώρα μας

Μιχαήλ Στυλιανού

To κείμενο που ακολουθεί δεν είναι από τους Τάϊμς της Ν. Υόρκης, την Ουάσιγκτων Ποστ, την Γουώλ Στρητ Τζέρναλ ή οποιοδήποτε άλλο καθωσπρέπει όργανο αναμετάδοσης των θέσεων της Ουάσιγκτων. Προέρχεται από «εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης», το blog του Greg Hunter «USA Watchdog» («Τσοπανόσκυλο των ΗΠΑ», σε ελεύθερη απόδοση) που ειδικεύεται σε οικονομικά ζητήματα.