MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ο Ερντογάν φοβήθηκε να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Λιβύη: Η ειρωνική απάντηση του Δένδια…

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ 

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων θορύβησαν τους Έλληνες όταν έγραψαν με τεράστιους τίτλους για την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης αναφορικά με θαλάσσιες ζώνες.
Εάν όμως κάποιος διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση των Τούρκων θα αντιληφθεί ότι η Τουρκία και η Λιβύη φοβήθηκαν να οριοθετήσουν τις ΑΟΖ τους όπως διαφήμιζε για αρκετό καιρό τώρα ο Ερντογάν. 
Στην ανακοίνωση των Τούρκων αναφέρονται μόνο τα εξής: 

«Υπογράψαμε με την Κυβέρνηση της Τρίπολης Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ασφάλεια και τη Στρατιωτική Συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα, υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεννόησης για τη θάλασσα, κάτι που απορρέει από το διεθνές δίκαιο». 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Π. Λιβανίδη στο Art Fm.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Π. Λιβανίδη στο Art Fm.

28 Νοεμβριου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία

Ο εποικισμός της αποικίας χρέους

Η τραγωδία της πατρίδας μας πάντως ξεκίνησε επί του εκσυγχρονιστή κ. Σημίτη (ο οποίος είχε το θράσος πρόσφατα να αρθρογραφήσει υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους), με τα γνωστά swaps της Goldman Sachs. Με αυτόν που μας δίδαξε πρώτος να μισούμε την ιστορία μας, τη θρησκεία μας, τις παραδόσεις μας, τη γλώσσα μας, το Έθνος μας και τον πατριωτισμό μας. Με τον άνθρωπο που εδραίωσε τη διαφθορά στην Ελλάδα και που τοποθέτησε τις βάσεις της χρεοκοπίας της, την οποία γιγάντωσε ο αξιότιμος κ. Καραμανλής και ολοκλήρωσαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις των μνημονίων. Όταν όλες οι άλλες χώρες τώρα κλείνουν και προστατεύουν τα σύνορα τους, στη μοναδική που είναι αντιμέτωπη με τον εποικισμό και με τη διάλυση της κατηγορείται όποια ή όποιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ως ακροδεξιός, ρατσιστής, ξενοφοβικός ή εθνικιστής, με τη δαμόκλεια σπάθη ενός άθλιου ρατσιστικού νόμου να κρέμεται απειλητικά πάνω από το κεφάλι του. 

Α.Συρίγος: Αποκτά επιφανειακή νομιμοποίηση να επέμβει στην Αν.Μεσόγειο η Τουρκία με τη συμφωνία με τη Λιβύη

Ο κ. Αγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών, εξηγεί γιατί η συμφωνία Τρίπολης και Άγκυρας είναι σημαντική και πως πλέον δίνει στην Τουρκία νομιμοποίηση να επέμβει στην Αν.Μεσόγειο.

Ένα είναι το κύριο εμπόδιο που αντιμετωπίζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο: η διεθνής νομιμότητα με την οποία έχει περιβάλει κάθε κίνησή της στο θέμα των υδρογονανθράκων η Κυπριακή Δημοκρατία. Το 2004 υπέγραψε με την Αίγυπτο συμφωνία οριοθετήσεως των μεταξύ τους ΑΟΖ. Συνέχισε με δύο συμφωνίες θαλασσίων οριοθετήσεων με Λίβανο (2007) και Ισραήλ (2010). Ακολούσθως, με τρεις διεθνείς γύρους αδειοδοτήσεων κάλεσε διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες να αποκτήσουν δικαιώματα έρευνας και εκμεταλλεύσεως σε περιοχές διεθνώς οριοθετημένες.

Το μεγάλο κόλπο του διαμεσολαβητή

Με την πάροδο των ετών, πολλοί εναγόμενοι αλλά και το κοινωνικό σύνολο, διαπίστωσαν πως η διαβούλευση εξελίχθηκε τελικά σε ένα μέσον εκμετάλλευσης τους, εκ μέρους κυρίως των μεγάλων επιχειρήσεων – όσον αφορά καταχρηστικούς όρους σε πιστωτικές κάρτες, εργατικά συμβόλαια κλπ. Στη συνέχεια όμως η κοινωνία αντέδρασε, οπότε οι εταιρείες δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την υποχρεωτική διαβούλευση, όσο και αν το ήθελαν – ενώ μία από τις πρώτες επιχειρήσεις που παραιτήθηκαν από ανάλογες συμβάσεις ήταν η Google το 2018. Το γεγονός αυτό βοήθησε να αλλάξει η νομοθεσία, με την πρόσφατη υιοθεσία μίας διάταξης με την ονομασία «Διάταξη Κατάργησης της Αδικίας της Υποχρεωτικής Διαβούλευσης» – η οποία δεν αφορά μόνο εργατικά θέματα αλλά επί πλέον θέματα καταναλωτών, ανταγωνισμού και εμπορικών συγκρούσεων. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, η κατάθεση ενός τέτοιου νομοσχεδίου στην Ελλάδα, όταν έχει δοκιμασθεί ήδη στο εξωτερικό και έχει αποτύχει παταγωδώς, είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Είναι βέβαια κατανοητό πως τα εγχώρια και διεθνή επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί δουλικά η σημερινή κυβέρνηση το επιθυμούν, προκειμένου να εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες στην αποικία χρέους τους, το Σύνταγμα της οποίας καταπατούν συνεχώς με τα μνημόνια που έχουν επιβάλλει, αλλά κάπου υπάρχουν όρια.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Αν κάτι περισσεύει στη χώρα μας είναι οι πατριώτες. Ένας όχλος προσωπικοτήτων και ειδικών που υπερπροβάλλονται καθημερινά για να μας πείθουν ότι η Ελλάδα είναι μία υπερδύναμη και όχι ένα κατεστραμμένο αποτυγχημένο Κράτος. Ένα ορμητήριο του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος που ελέγχει σχεδόν τα πάντα από πολιτικούς μέχρι ζητιάνους και εργάζεται πυρετωδώς επί δεκαετίες για να μικρύνει την Ελλάδα. Μία διεθνής μαφία που επιλέγει άριστους ντόπιους συνεργάτες και τοποθετεί σε νευραλγικές θέσεις της δημόσιας εξουσίας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας για να ορίζει τα πάντα. Πρόθυμα πιόνια που ανταλλάσσουν το προσωπικό και οικογενειακό τους συμφέρον πουλώντας Ελλάδα φθηνά μέσα από κρατικές θέσεις και ιδιωτικά μονοπώλια που κατέχουν. Οι πιο δειλοί πουλάνε τη σιωπή τους απλά για το αντίδωρό τους.