MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη σύμφωνα με το Σύνταγμα;

Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη σύμφωνα με το Σύνταγμα;

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε ακέραια την «πολιτική ευθύνη» για τους 90 νεκρούς των καταστροφικών πυρκαγιών στο Μάτι.

Ο Πρωθυπουργός με αυτή την πράξη ανέλαβε την ευθύνη για τις επιλογές του και τις παραλείψεις του. Για τον συντονισμό, του νόμους, τις δράσεις, τις παραλείψεις των συνεργατών του και των μελών του υπουργικού Συμβουλίου. 

Κατρακυλάει η τουρκική λίρα… πεινάει ο μέσος Τούρκος

Τουρκική λίρα – Ακριβότερο κατά 15% είναι το ψωμί στην Τουρκία, ενώ η τιμή ενός iPhone έχει αυξηθεί κατά 25%. Η ζωή στην Τουρκία γίνεται διαρκώς ακριβότερη, καθώς ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο 15% και αναμένεται να εκτιναχθεί περαιτέρω.

Αιτία είναι η συνεχιζόμενη υποχώρηση της τουρκικής λίρας, που κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υποτιμήθηκε επιπλέον 4,2% έναντι του δολαρίου.

Επικίνδυνος κακοποιός;

Εάν οι Έλληνες συναινέσουν στο τεσσαρακονταετές μνημόνιο που τους επιβλήθηκε, η ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι θα είναι μόνο το πρελούδιο αυτών που θα ακολουθήσουν – αφού ο κρατικός μηχανισμός της Ελλάδας είναι ήδη υπό διάλυση μετά από οκτώ χρόνια εξτρεμιστικής ύφεσης, ενώ ένα μόνο μέρος της ευθύνης φέρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του.

«Ο μεγαλοφυής αμοραλισμός: Αμοραλιστής δεν είναι ο ανήθικος, αλλά εκείνος που δεν έχει αίσθηση ηθικής. Δεν είναι ο κακός, ως αντίθετος του καλού, αλλά εκείνος που είναι αδιάφορος ως προς το αγαθό και το πονηρό. Αμοραλιστές ήταν οι θεοί του Ολύμπου, που έπαιζαν με τους θνητούς για το καπρίτσιο τους. Αμοραλιστής είναι ο πρωθυπουργός.