MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Σ. Καλεντερίδης: Να μην παίζουμε με τις λέξεις, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καραμπινάτη εσχάτη προδοσία

Σ. Καλεντερίδης: Να μην παίζουμε με τις λέξεις, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καραμπινάτη εσχάτη προδοσία 

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ κ.λ.π.

Δεν φταίνε οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι, οι Αλβανοί κ.λ.π. Τα έθνη αυτά να επεκταθούν θέλουν. Φταίει η εσωτερική μας "πέμπτη φάλαγγα",

Και αυτή η εσωτερική "πέμπτη φάλαγγα" ξεκινάει κατ' αρχήν από την κορυφή. Δηλαδή τη διεθνοξιπασμένη οικονομική ολιγαρχία της χώρας, η οποία με πρόθυμα και ελεγχόμενα ενεργούμενα στο πολιτικό σύστημα, ελέγχει την πολιτική εξουσία και την πληροφορία. Είναι αυτή που πλούτισε με κρατικό χρήμα και αυθυποβάλλεται ότι τάχα συμμετέχει στην ηγεσία της παγκοσμιοποίησης.

ΔΝΤ: «Έρχεται μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση - Το μπαλόνι ξεφούσκωσε & θα αγγίξει τις ΗΠΑ»

Προσθήκη λεζάντας
Μια μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση προβλέπει το ΔΝΤ καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Για τον υπόλοιπο κόσμο, το μπαλόνι μοιάζει σαν να χάνει αέρα. Αυτό θα καταλήξει να πλήξει τις ΗΠΑ» προειδοποίησε, εφιστώντας την προσοχή στα κατώτερα των προσδοκώμενων οικονομικά δεδομένα που καταγράφηκαν στην Ασία και στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο.

Οι ΗΠΑ θα αισθανθούν τις συνέπειες της αξιοσημείωτης επιβράδυνσης της ανάπτυξης σε άλλα κράτη του κόσμου, προέβλεψε την Κυριακή ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, προσθέτοντας πως θα αποφευχθεί, προς το παρόν, το ενδεχόμενο να καταγραφεί ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.


Η κίτρινη γαλλική «επανάσταση»

Πάντοτε σε εποχές σημαντικών αλλαγών παγκοσμίως, συνέβαιναν εντελώς αυθόρμητες, ανεξέλεγκτες και εκρηκτικές κοινωνικές εξεγέρσεις στη Γαλλία – όπου η σημερινή είναι η συνέχεια της παράδοσης των Γάλλων να αντιστέκονται εναντίον των κυρίαρχων τάξεων, των ελίτ, όταν ξεπερνούν τα όρια, με γνώμονα τα κοινωνικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων του πλανήτη.

Μόνο οι λαοί που θα καταλάβουν τη λογική που τους καταστρέφει και θα την απορρίπτουν, θα μπορούν να επιβιώσουν στην υπαρξιακή κρίση της Δύσης (T.M.).

Συλλογική αυτοκτονία

Εάν η Ελλάδα δεν στείλει τους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες της από εκεί που ήλθαν, με κάθε ρίσκο, καθώς επίσης εάν δεν τιμωρήσει όλους αυτούς που την οδήγησαν στη σημερινή παγίδα, όπως τα δύο κόμματα εξουσίας που δεν έχουν καν το φιλότιμο να πληρώσουν τα υπέρογκα χρέη τους, δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.

Επικαιρότητα

Ορισμένοι θεωρούν πως οι Γερμανοί συμπεριφέρθηκαν σωστά μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο – με την έννοια πως έσκυψαν το κεφάλι, σήκωσαν τα μανίκια και άρχισαν να εργάζονται μέρα νύχτα για να διορθώσουν τα λάθη τους. Συμφωνούμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και εμείς οι Έλληνες, αλλά με μία ειδοποιό διαφορά: να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τους Γερμανούς, παρά το ότι εμείς υπερχρεωθήκαμε και στη συνέχεια μας χρεοκόπησαν, χωρίς όμως να αιματοκυλίσουμε τον πλανήτη όπως οι εντιμότατοι εταίροι μας.