MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ν. Λυγερός - Στρατηγική ακύρωσης Προσυμφώνου

Ν. Λυγερός - Στρατηγική ακύρωσης Προσυμφώνου. 

Μακεδονικός Σύνδεσμος, Λάρισα

Αμφιθέατρο 4ου Δημοτικού Σχολείου, οδός Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου γωνία. Λάρισα. Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, ώρα από 18.00

Η μεγάλη μάχη της Ευρώπης

Όπως ακριβώς η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη τόσο στην ΕΕ, όσο και στην Ευρωζώνη, με ελάχιστες εάν όχι μηδενικές δυνατότητες εξόδου της είτε από την ΕΕ, είτε από το ευρώ χωρίς την πρόκληση τεράστιων ζημιών, έτσι και οι υπόλοιπες χώρες – χωρίς να εξαιρείται η Γερμανία.

Άποψη 

Από τις 23 έως τις 26 Μαΐου του 2019 διενεργούνται οι εκλογές για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – όπου τα διεθνή ΜΜΕ προβλέπουν σκοτεινά σύννεφα να καλύπτουν τον ουρανό της Ευρώπης. Η αιτία είναι η άνοδος των ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων (όπως αποκαλούν όλες εκείνες τις παρατάξεις που είναι αντίθετες με την κατάλυση του Έθνους-Κράτους), θεωρώντας πως μαζί θα μπορούσαν να υπερβούν το 30% των εδρών εάν συνεργάζονταν μεταξύ τους. Εν προκειμένω έχει δημοσιευθεί μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση, την οποία θα έπρεπε να διαβάσει κανείς προσεκτικά – για να καταλάβει τι ακριβώς προβλέπεται να συμβεί (πηγή).