MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Παιχνίδια κατασκόπων - ΗΠΑ: Οι 7 μεγαλύτερες αποκαλύψεις από τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου

Κάποια έγγραφα φαίνεται να έχουν αλλοιωθεί – Άγνωστο παραμένει ποιος βρίσκεται πίσω από τη διαρροή 
 
Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έχουν περιέλθει οι ΗΠΑ μετά τη διαρροή διαβαθμισμένων ως απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών – θεωρείται η μεγαλύτερη από το 2013 και την υπόθεση της Wikileaks – στο Διαδίκτυο, καθώς αποδεικνύεται πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούσαν ακόμα και τους στενότερους συμμάχους τους.
 
Επιπλέον, τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ουκρανική κρίση, το πώς και τι σκέφτονται οι Αμερικάνοι για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται πως δύο «ουδέτερα» κράτη και στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ ήταν έτοιμα να συνδράμουν σε αυτή την πολεμική σύρραξη τη Ρωσία.

«Ρουκέτα» Τζανερίκου: Του πρόσφερε «ανταλλάγματα» κι άλλος κυβερνητικός παράγοντας για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη!

«Υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές»!
 
Μετά την τρομερή αποκάλυψη-καταγγελία από τον Ανώτατο Δικαστή Χρήστο Τζανερίκο, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποπειράθηκε να αλλοιώσει το πολίτευμα με ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης (σ.σ. για να σιγουρέψει το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη), ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά από αυτή την παρέμβαση, προχώρησε στη… ρίψη μιας ακόμη «βόμβας».
 
Μιλώντας στο ieidiseis.gr και τη Μαίρη Μπενέα έκανε λόγο για «παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων» (άρα δεν ήταν μόνο ο Γιώργος Γεραπετρίτης που προσπάθησε να τον επηρεάσει) που, όπως είπε πολύ συγκεκριμένα ο κ.Τζανερίκος, «ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!»
 

Η κατ' επίφαση κανονικότητα της Ελλάδος σε οικονομία και πολιτική – Μετά τις εκλογές η «ελληνοτουρκική φιλία» με δώρο το Αιγαίο

Μετά τις εκλογές έρχονται εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
 
Η Ελλάδα, παρουσιάζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως μια χώρα εξελίσσεται και συμπορεύεται με την Ευρώπη οικονομικά και πολιτικά.
 
Η Ελλάδα παρουσιάζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως μια χώρα που ευημερεί αφού, για να χρησιμοποιήσουμε και το επιχείρημα της τωρινής κυβέρνησης σημείωσε ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης αλλά ξέχασαν να μας πουν ότι το δημόσιο χρέος έφθασε στα 400 δισεκ. που αποτελεί ιστορικό υψηλό όλων των εποχών.
 
Δόθηκαν 50 δισεκ. σε παροχές είτε με πρόταση την πανδημία του covid 19 είτε την ενεργειακή κρίση….
 

Λοβοτομημένοι οικονομολόγοι τσακώνονται

Bail-Ins, Bail-Outs και άλλες μορφές αυτοακρωτηριασμού: Λοβοτομημένοι οικονομολόγοι τσακώνονται στο κατάστρωμα του Τιτανικού.

Καθώς οι ιδιοφυΐες που διοικούν την δυτική χρηματοπιστωτική φούσκα (που μερικές φορές αποκαλείται με το αστείο όνομα: «οικονομία») συνεχίζουν να διπλασιάζουν την εμμονή τους να αντλούν από ένα νεκρό χρηματοπιστωτικό σύστημα όλο και περισσότερα τρισεκατομμύρια δαπάνες τόνωσης, οι διαφωνίες μαίνονται μεταξύ των οικονομολόγων που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και ζουν σε άρνηση σχετικά με την επερχόμενη συστημική, ολοκληρωτική κατάρρευση.

Η χρεοκοπία της Silicon Valley Bank, της Signature Bank και πολλών άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στα μέσα Μαρτίου επέβαλε την επερχόμενη κατάρρευση του υπερατλαντικού συστήματος με ηλίθιες “συζητήσεις” για το πώς θα κρατηθούν οι τράπεζες-ζόμπι ζωντανές για λίγο ακόμα. Τους σκέφτομαι σαν τους μηχανικούς του Τιτανικού που διαφωνούν με πάθος για το αν πρέπει να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν την ταχύτητα του πλοίου του οποίου το κουφάρι έχει προ πολλού προσκρούσει σε ένα παγόβουνο και ήδη βουλιάζει.