MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Λιβύη 5 νεκροί, ένας χρόνος καμία ευθύνη! Το θέμα στη Βουλή με 5 ερωτήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ προς την ύποπτα σιωπηλή κυβέρνηση

Για την επιχείρηση φιάσκο στη Λιβύη που κόστισε 5 ανθρώπινες ζωές, πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία. Αυτή που ύποπτα δεν λέει τίποτα , είναι η κυβέρνηση. Κάποιοι με λάθη, παραλείψεις και πρωτόγνωρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις ερασιτεχνισμό ,έστειλαν στρατιωιτκούς και πολίτες σε μια από τις πιο εύφλεκτες περιοχές του πλανήτη, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τα αυτονόητα. Κι όμως στην Ελλάδα, χώρα μέλος της ΕΕ , ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα , δεν έχει εξηγήσει τίποτα. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και σε κανέναν δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες! Είναι γνωστό ότι οι στρατιωτικοί τιμωρούνταν  ακόμη για συμβάντα που αποδεδειγμένα δεν έφεραν ευθύνη. Μόνο και μόνο επειδή «απασχόλησαν την υπηρεσία»! Στην περίπτωση της Λιβύης όχι μόνο δεν έχουμε ακούσει τίποτα που να έχει να κάνει με απόδηση ευθυνών, αλλά είδαμε και τον επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου την ημέρα της τραγωδίας να γίνεται Α/ΓΕΕΘΑ! Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν.
 

Πρωτοφανής ακρίβεια - Για να πληρωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος του μέσου νοικοκυριού για 9 μήνες απαιτείται ένας μισθός

Η εξόφλησή τους στο εννεάμηνο απαίτησε περισσότερα από 800 ευρώ 
 
Ένας μισθός «φαγώθηκε» για να πληρωθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024.
 
Η αποπληρωμή των μηνιαίων λογαριασμών έχει γίνει βραχνάς για τα νοικοκυρά καθώς το μοντέλο τιμολόγησης μεταφέρει όλο το ρίσκο των μεταβολών της MWh στους καταναλωτές όταν οι χονδρεμπορικές τιμές κινούνται σύμφωνα με τα κελεύσματα των παραγωγών.
 

Σκάνδαλο Άνταμς: Ο δήμαρχος της Ν.Υόρκης διώκεται ως Τούρκος πράκτορας!

Ο Τουρκόφιλος δήμαρχος και το «βρώμικο» "Σπίτι της Τουρκίας"
 
Ο Τουρκόφιλος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, που εξελέγη στη θέση του με τούρκικα χρήματα και εξυπηρετεί την ατζέντα των Τούρκων εθνικιστών σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη, διώκεται ποινικά για παράνομη χρηματοδότηση από Τούρκους επιχειρηματίες/πράκτορες με αντάλλαγμα να προχωρήσει αντιθεσμικά τις διαδικασίες για το Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη.