MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Τελικά ποιος λέει ψέματα; - Ο ΕΟΔΥ ή οι «ειδικοί»; - Πάλι με ψεύτικα στοιχεία «τρομοκρατούν» τους πολίτες

Ο Α.Εξαδάκτυλος υποστήριξε εκ νέου πως μέσα σε μια εβδομάδα χάσαμε έξι νέους ανθρώπους


Τ' ότι πιστεύουν πολλοί ένα ψέμα, δεν σημαίνει πως σταματά να είναι ψέμα, καθώς και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (και πλαστικός χειρούργος στο επάγγελμα) υποστήριξε πως μέσα σε μια εβδομάδα πέθαναν έξι νέοι άνθρωποι.


«Για το τείχος ανοσίας, δυστυχώς, κάθε φορά ο ιός μας βάζει ψηλότερα τον πήχη. Τώρα απαιτείται 80-85% ποσοστό εμβολιασμού. Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών», είπε και σημείωσε πως βρίσκεται στην εντατική λόγω κορωνοϊού ένα παιδί 12 ετών. Ενώ πρόσθεσε πως κανένα από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται δεν είναι σε πειραματικό στάδιο.

Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται… “Δώρο’ 6,4 δισ. στην Τουρκία από το ΔΝΤ

«Δωράκι» αρκετών δισεκατομμυρίων θα λάβει η Τουρκία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο θα διαθέσει στη γειτονική χώρα συναλλαγματικά αποθέματα, αξίας 6,4 δισ. δολαρίων. Η χορήγηση θα πραγματοποιηθεί στ πλαίσιο του προγράμματος SDR, ένα διεθνές πρόγραμμα παροχής αποθέματος συναλλάγματος, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε δολάρια, ευρώ, γεν, βρετανική λίρα και γουάν.


Μέσω του εν λόγω προγράμματος, η Τουρκία θα καταφέρει να πάρει μια σημαντική ανάσα, αυξάνοντας τα αποθέματά της και ενισχύοντας το νόμισμά της. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα 6,4 δισ. δολάρια δεν θα προσμετρηθούν στην καθαρή αξία των διεθνών αποθεμάτων της Άγκυρας.

Οι δυστοπικές εξελίξεις προάγγελος της τυραννίας

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι πόσα γνωρίζουμε πραγματικά για τον ιό – καθώς επίσης εάν μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτά που μας λένε οι υγειονομικές αρχές, οι κυβερνήσεις και τα διατεταγμένα ΜΜΕ που τις υπηρετούν «χρηματιζόμενα». Στα πλαίσια αυτά, όλοι γνωρίζουμε πως η ουσία της επιστήμης είναι η συζήτηση – όπου ένας επιστήμονας οποιουδήποτε κλάδου προτείνει μία υπόθεση, η οποία στη συνέχεια δοκιμάζεται με πειραματισμούς. Εν προκειμένω, εάν τα δεδομένα από το εκάστοτε πείραμα τείνουν να επιβεβαιώσουν την υπόθεση, τότε αποκτούν ευρύτερη αποδοχή – ενώ εάν τείνουν να διαψεύσουν την υπόθεση, εγκαταλείπονται υπέρ μίας άλλης, νέας υπόθεσης. Εάν είναι ασαφή, συνεχίζονται τα πειράματα – όπου όμως ταυτόχρονα άλλοι επιστήμονες μπορούν είτε να αμφισβητήσουν την υπόθεση, είτε να προτείνουν μία δική τους. Διαφορετικοί βέβαια εμπειρογνώμονες μπορούν να αμφισβητήσουν τα πειράματα ή/και την ερμηνεία των πειραματικών δεδομένων – ενώ όλες αυτές οι ιδέες και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σε ακαδημαϊκά περιοδικά και τις κρίνουν εξειδικευμένοι κριτές. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση συνεχίζεται έως ότου επιτευχθεί κάποια συναίνεση – όπου όμως, ακόμη και τότε, η συναίνεση μπορεί να διαρκέσει μέχρι να υπάρξει κάποια καλύτερη άποψη κοκ. Έτσι λειτουργεί η επιστήμη, ενώ όποιος ισχυρίζεται πως για ένα συγκεκριμένο θέμα είναι «διευθετημένη», παγιωμένη και δεν διαψεύδεται ποτέ, δεν είναι σίγουρα επιστήμονας – αφού η αληθινή επιστήμη δεν «διευθετείται» ποτέ. Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από τους πιο σημαντικούς συντελεστές της, όπως είναι ο Νεύτωνας ο Αϊνστάιν και ο N. Bohr της κβαντικής θεωρίας – όπου ο καθένας έφερε επανάσταση στο έργο των προκατόχων του. Δυστυχώς όμως, η «επιστήμη» που ασχολείται με την πανδημία του κορωνοϊού έχει πολιτικοποιηθεί και διαστρεβλωθεί – σε σημείο που οι Πολίτες δεν εμπιστεύονται πια κανέναν και ούτε πρέπει.