MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Πρωθυπουργεύουσα η Ντόρα Μπακογιάννη…

Παναγιώτης Αποστόλου

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρώην ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν στην μαρτυρική Κύπρο μας, ήταν και είναι υπέρ των Μνημονίων που εξαθλίωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου παραδόθηκαν όνομα, εθνότητα και γλώσσα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς. Είναι η πρώτη που δημόσια ανήγγειλε – πριν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – την “υποχρέωση” προσφυγής της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να λυθούν οι πάσης φύσεως διαφορές μας (;;;) στο Αιγαίο με την Τουρκία. Αβάσιμες, αστήρικτες, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμφωνίες, αλλά και εξωπραγματικές “διαφορές”, που θα έπρεπε να διατυπώνει και να αξιώνει μόνο η Τουρκία. 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Προκαλεί η Τουρκία στην A.Μεσόγειο αλλά βρείτε τρόπο να... συνεργαστείτε»

( John.k - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητάει από την Ελλάδα να κάνει κάτι με την Τουρκία, που ούτε οι ίδιοι μπορούν. )

Ο Τζόσουα Βολζ, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα ενέργειας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσο υπό την αιγίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας για θέματα ενέργειας και γεωπολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνεργασία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, δήλωσε πως η Τουρκία «είναι προκλητική στην Ανατολική Μεσόγειο» αλλά «μπορεί να μπει στον ενεργειακό διάλογο της περιοχής» αρκεί να αλλάξει... συμπεριφορά.

Σχετικά με την ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας στο «Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο» (East Med Gas Forum), ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατύπωσε τη πάγια αμερικανική θέση που θέλει την Ουάσιγκτον να στηρίζει όλες τις περιφερειακές συνέργειες υπό την προϋπόθεση ότι προωθούν εκ της φύσεως τους τη συνεργασία χωρίς αποκλεισμούς.

Συνέντευξη- Α.Συρίγος στο pronews.gr: «Η πολιτική μας πλέον στο μεταναστευτικό είναι πάση θυσία αποτροπή εισόδου»

Συνέντευξη στο pronews.gr και στον Διαμαντή Μπασαντή έδωσε ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, στην οποία κάνει σαφείς τις νέες κυβερνητικές γραμμές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό σημειώνοντας πως η πολιτική της ΝΔ πλέον είναι πάση θυσία αποτροπή εισόδου στην Ελλάδα.

Είναι πολλοί που θεωρητικολογούν και «προβλέπουν το τέλος» ή την «φιλανδοποίηση» της χώρας.

Πάντα οι κακές προφητείες είχαν πέραση. Πόσο μάλλον τώρα που έσκασε η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από έναν, στριμωγμένο στα σχοινιά της Ιντλίμπ, Ερντογάν.

Κ.Λαπαβίτσας : Εθνική – Λαϊκή Κυριαρχία είναι Διεθνισμός και όχι ο αόριστος δικαιωματισμός

Ο καθηγητής Ανατολικών Σπουδών και οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου , Κώστας Λαπαβίτσας αφού σημείωσε ότι στο σχέδιο Ερντογάν δεν αρκεί η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας με την φύλαξη των συνόρων μας , αλλά και η αμφισβήτηση της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας , όπου οι εταίροι μας έχουν έναντι εκατομμυρίων ευρώ μετατρέψει και την Ελλάδα σε απέραντο hot-spot, αρκεί να μην περνάει τίποτα από τα δυτικά μας σύνορα, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε ότι η γνήσια Αριστερά , μιλάει για Εθνική και Λαϊκή Κυριαρχία , αυτό είναι και γνήσιος διεθνισμός για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, κόντρα στον παγκοσμιοποιητικό «Διεθνισμό» του Κεφαλαίου, που θέλει εκτός από τα αγαθά και την διακίνηση εργατικού δυναμικού , χωρίς εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, παρά με έναν αόριστο δικαιωματισμό, που εξαντλείται σε νομιμοποιητικά έγγραφα και μετακινήσεις απρόσκοπτες , ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Όπως είπε αυτή την γραμμή ακολουθεί παγκόσμια και μια ψευδεπίγραφη Αριστερά των σαλονιών.