MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Κiyosaki: Το μεγαλύτερο κραχ στην Ιστορία έρχεται, ετοιμαστείτε για χρόνους πείνας - Mετρημένες οι ημέρες του δολαρίου

Ο Robert Kiyosaki για άλλη μία φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για… επικείμενο οικονομικό κραχ, προειδοποιώντας για εποχές πείνας… 
 
Όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί που συμμετείχαν στα κέντρα εξουσίας ή σε δημόσια αξιώματα έχουν φροντίσει να θωρακίσουν την άρχουσα τάξη από αυτό που μοιάζει με τον πραγματικό κόσμο.
 
Και δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί οι περισσότεροι πολιτικοί και «ειδικοί» έχουν μηδενική επιχειρηματική εμπειρία.
 
Ποτέ δεν χρειάστηκε να μειώσουν μισθούς ή να προσπαθήσουν να κρατήσουν την επιχείρησή τους όρθια, σε μια συνεχώς ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία.
 

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ&ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ένας χρόνος από τον πόλεμο στην Ουκρανία, που αλλάζει τον κόσμο- η Επίδραση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις .

-Τα κρίσιμα συμπεράσματα, ένα χρόνο μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, την νέα γεωπολιτική παγκόσμια αβεβαιότητα και τις ανατοποθετήσεις των μεγάλων παικτών ισχύος.

-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι πίσω από τον βαρύ ανθρώπινο «φόρο»  αίματος, στο πεδίο του πολέμου και οι προεκτάσεις σε οικονομία, ενέργεια και τα παγκόσμια μπλοκ  συμμαχιών και ισχύος

-Η επίδραση της γενικευμένης αντιπαράθεσης Ρωσίας και Δύσης , στην Ανατολική Μεσόγειο , στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό

Ο πρώτος χρόνος ενός πολέμου που είναι πια παγκόσμιος-Απολογισμός από τον Γ.Ρωμανό

Ο Γιώργος Ρωμανός,Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής, κάνει τον απολογισμό του αιματηρού πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας-Δύσης. Με στοιχεία από δυτικές πηγές.
 
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ουσιαστικά ένας «Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος». Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϋ, Γενικός Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «στον πόλεμο της Ουκρανίας συμμετέχουν 54 χώρες». Από αυτές 30 χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ εκ των οποίων οι 3 είναι πυρηνικές δυνάμεις: Αμερική, Γαλλία, Αγγλία», επισημαίνει.
 

Αυτοθαυμασμός, λογικά άλματα και ακραία κινδυνολογία

EUROKINISSI
Με προεκλογικές κορώνες, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ντροπιαστικές αναφορές (όπως αυτή στη μικρή Μαρία της νησίδας του Έβρου) διανθίστηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Λάρισα, καθώς η χώρα προχωρά στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές κάλπες. Για ακόμα μια φορά, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει ότι όλα τα έχει κάνει σωστά τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πως εάν συνεχίσει να έχει το τιμόνι της χώρας για άλλη μια τετραετία, τότε η Ελλάδα θα «απογειωθεί».
 
Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψε η αναφορά στην απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τους Ν. Παππά και Χρ. Καλογρίτσα: μια δικαστική απόφαση που ήθελε η Ν.Δ. και που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση και όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.