MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη: 10 ευρωβόμβες για τον ελληνικό σιδηρόδρομο

Οι Data Journalists φέρνουν στο φως το μυστικό πόρισμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA) που συντάχθηκε με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών.
  • Διαπίστωση-σοκ: «Στην Ελλάδα προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανείς, σε επίπεδο κυβέρνησης ή εθνικού φορέα, ο οποίος να αναλαμβάνει αποτελεσματικά τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και να οδηγεί το σύστημα σε μια συνεχή βελτίωση».
  • Η Ομάδα Αξιολόγησης του ERA δεν βρήκε ούτε ένα «Ετήσιο Σχέδιο Ασφαλείας» σε εθνικό επίπεδο και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ρίχνει την ευθύνη στην ΡΑΣ.
  • Εθνικός διασυρμός: Οι απαντήσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απορρίφθηκαν από τον ERA!
  • Γιατί το ολοκληρωμένο πόρισμα δεν δημοσιοποιείται επίσημα, παρά τα αιτήματα ευρωβουλευτών και τις επικλίσεις στην διαφάνεια
     

Στον ιστό του Κυριάκου οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Έως και 20 χρόνια φυλακή!

Την ώρα που ο Γεραπετρίτης έκανε τα ψώνια του, στο Μαξίμου σήμαινε συναγερμός!
 
Ήταν Αύγουστος του 2019, όταν ο καλπασμός του «επιτελικού κράτους» αποτυπώθηκε περίτρανα στο εμβληματικό νομοσχέδιο που συνέλαβε ο πολυμήχανος νους Γεραπετρίτη, με εντολή Κυριάκου, για τα προσωπικά δεδομένα.
 
Πρόκειται συγκεκριμένα για το νόμο 4624/2019 που αποτυπώθηκε σε ΦΕΚ στις 29 Αυγούστου του 2019. Ένας νόμος που θαρρείς ότι γράφτηκε ακριβώς για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο εσωτερικών, την χρήση αυτών από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε μία διαδικασία που ενδέχεται να έπληξε ακόμα και την δημοκρατική διαδικασία!
 

Μελέτη-σοκ του CDC: 24 χρόνια μειώνουν στους άνδρες το προσδόκιμο όριο ζωής τα σκευάσματα που διατέθηκαν ως «εμβόλια» κατά του Covid-19!

Τα εμβόλια mRNA και τα ενισχυτικά τους είναι ένα «γενετικό δηλητήριο αργού θανάτου», σύμφωνα με τη μελέτη
 
Μία σοκαριστική μελέτη του CDC αποκαλύπτει ότι τα σκευάσματα που διατέθηκαν ως «εμβόλια» κατά του Covid-19 μειώνουν το προσδόκιμο ζωής των ανδρών, 24 χρόνια κατά μέσο όρο.