MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Ron Paul Institute: Το υψηλό χρέος απειλεί την οικονομική ευημερία και υποδουλώνει τα κράτη – Έρχεται ασύλληπτη κοινωνική κρίση

Τι επισημαίνει ανάλυση του Ron Paul Institute για το τέλος των νομισματικών όπλων που στήριζαν τη δημοσιονομική επέκταση και τον κίνδυνο σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών αναταράξεων 
 
Κατά τα φαινόμενα, το υψηλό δημόσια χρέος και η αντίληψη για το «μεγάλο κράτος» το οποίο θα διαμορφώνει την οικονομική τάξη έχει αποτύχει: έχει δημιουργήσει μια τεράστια οικονομική «φούσκα» που απειλεί με απαξίωση τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών, αλλά και τους καθιστά υπόδουλους στις αποφάσεις των πολιτικών ελίτ ναρκοθετώντας το μέλλον τους και κυοφορώντας οικονομικές και πολιτικές κρίσεις πρωτοφανείς για τον μεταπολεμικό κόσμο.

Η Ελλάδα με χρέος πάνω από 404 δισ. ευρώ αποτελεί μια μικρογραφία της μεγάλης εικόνας που εκπροσωπούν οι ΗΠΑ των οποίων το εθνικό χρέος έχει σκαρφαλώσει στα 32,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανάλυση του Ron Paul Institute.
 

Κύρα Αδάμ : Προ των πυλών οι παραχωρήσεις στην Άγκυρα

Το κομματικό επιτελικό κράτος ετοιμάζεται προκειμένου να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες υποχωρήσεων
 
Το κομματικό επιτελικό κράτος της δεύτερης κυβέρνησης Μητσοτάκη περνά δύσκολα, καθώς αποδεικνύεται απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει και τις πρόσφατες δυσκολίες, είτε καιρικά φαινόμενα είναι αυτά είτε γεγονότα ελλιπέστατης αστυνόμευσης ή μη έγκαιρη αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας στις τιμές των τροφίμων κ.λπ., καίτοι η τραγωδία των Τεμπών -θύμα του επιτελικού κράτους- είναι ακόμα νωπή.
Παρά ταύτα, το κομματικό επιτελικό κράτος ετοιμάζεται πυρετωδώς στο παρασκήνιο, προκειμένου να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες υποχωρήσεων και παραχωρήσεων σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, όταν ξεκινήσουν οι διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τα Ελληνοτουρκικά, για να υπάρχει κομματική τεχνητή ηρεμία στο Αιγαίο.
 

«Έφαγε πόρτα» ο Ερντογάν από τους BRICS

Γράφει ο
Νότης Μαριάς
 
Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com 
  
«Χοντρή πόρτα έφαγε» από τους BRICS ο Ερντογάν στο Γιοχάνεσμπουργκ κατά την 15η Σύνοδο των ηγετών της πεντάδας των BRICS που απαρτίζεται από τη Βραζιλία Β), τη Ρωσία (R), την Ινδία (I), την Κίνα (C) και τη Νότια Αφρική (S). To μπλοκ των BRICS αρχικά δημιουργήθηκε το 2009 στο Yekaterinburg της Ρωσίας από τις ως άνω τέσσερις πρώτες χώρες στις οποίες το 2010 προστέθηκε και η Νότια Αφρική (https://abcnews.go.com 24/8/2024). Όμως το ακρωνύμιο BRIC είχε ήδη καθιερωθεί από το 2001 από τον οικονομολόγο Jim O’ Neill που εργαζόταν στην Goldman Sachs (www.dw.com 23/8/2023).
 

Γιατί η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή είναι ασήμαντη

Αυτό το άρθρo μου έρχεται σαν συμπλήρωμα ενός προγενέστερου άρθρου μου που δημοσιεύθηκε στο SLpress.gr. Σε αυτά τα δύο άρθρα, μέσα από τα διαγράμματα που παρατίθενται, ο αναγνώστης κατανοεί γιατί δεν υπάρχει αξιόλογη ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή
Στις εικόνες 1, 2, 3 και 4 βλέπουμε ότι η μέση βέλτιστη θερμοκρασία αέρος για το ζωικό βασίλειο είναι οι 15 βαθμοί Κελσίου. Άρα οι αυξομειώσεις της μέσης γήινης θερμοκρασίας πρέπει να έχουν σημείο αναφοράς τους 15 βαθμούς.