MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα επεισόδια στη Λάρισα – «Έπνιξαν» στα χημικά τους πλημμυροπαθείς διαδηλωτές

( John.k - Σταθερή παραμένει η στάση της κυβέρνησης , εναντίων των Ελλήνων , και υπέρ των Τούρκων )
 
Μία ακόμη ένδειξη συμπαράστασης από την κυβέρνηση Μητοστάκη...
 
Μια ακόμη απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προς διαδηλωτές μετέτρεψε σε πεδίο μάχης το κέντρο της Λάρισας, όταν τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη ρίψη χημικών, καθώς η σημερινή πανθεσσαλική πορεία διαμαρτυρίας των πλημμυροπαθών έφτανε στο τέλος της.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, τα ΜΑΤ «έπνιξαν» στα χημικά τους διαδηλωτές, με τους τελευταίους να απαντούν με «πετροπόλεμο» προς τις δυνάμεις της αστυνομίας.
 

Νομισματικός πόλεμος: Οι BRICS «αφοπλίζουν» το δολάριο με επιβολή τέλους στις συναλλαγές - «Φόρος Tobin» από τον Παγκόσμιο Νότο

Στόχος η ενοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών και των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος - Tα προβλήματα με το ενιαίο νόμισμα για τον Παγκόσμιο Νότο 
 
Είναι γεγονός ότι το παγκόσμιο κίνημα της αποδολαριοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των διεθνών συναλλαγών διευρύνεται.
 
Η Ρωσία καθοδηγεί την πορεία, αλλά η Κίνα και η Ινδία εξαιτίας των περίπλοκων εμπορικών σχέσεών τους με τη Δύση διστάζουν, ολοένα και λιγότερο, να βάλουν το…. τελευταίο καρφί στον τάφο του δολαρίου.
 
Τα κράτη - μέλη της BRICS+ εξετάζουν τρόπους προκειμένου να το καταστήσουν ακόμη ισχυρότερο το εν λόγω κίνημα, στοχεύοντας στην ενοποίηση των αγορών νομισμάτων και των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος.
 

Εισαγγελέας για την τραγωδία της Λιβύης και η «λευκή σημαία» στα ελληνοτουρκικά! Γ.Αυφαντής

Η συνέντευξη του πρέσβη ε.τ έχει ήδη προκαλέσει τεράστια αίσθηση για όσα λέει στα πρώτα δέκα λεπτά για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη Λιβύη, όπου χάθηκαν 5 άνθρωποι. Τρεις στρατιωτικοί μας και δύο πολίτες. Ο κ.Αυφαντής καλεί τον εισαγγελέα να «ανοίξει» τις επικοινωνίες ΥΠΕΞ-ΓΕΕΘΑ για να επιβεβαιωθεί ότι το πρώτο ζητούσε από το δεύτερο να μην γίνει η αποστολή στη Λιβύη. Η ασφάλεια της όπως αποδείχτηκε δυστυχώς δεν ήταν αυτή που έπρεπε…
 
Ο τόπος της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν έχει κι αυτός τη σημασία του, λέει ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής. Η συνάντηση έγινε στο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη και ο κ.Αυφαντής εξηγεί την αποδοχή μας να γίνει εκεί η συνάντηση. Δείχνει ότι έχουμε αποφασίσει να παραδοθούμε…