MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά

Την πλήρως αποτυχημένη και καταστροφική για την ελληνική οικονομία και το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτική Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση του COVID-19 έρχεται να ενταφιάσει η νέα προοπτική φίμωσης κάθε προσώπου σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, ακόμα και μικρών παιδιών! Δυστυχώς, ο κ.Μητσοτάκης δεν διδάχθηκε από τα λάθη του στην πρώτη φάση αντιμετώπισης του παγκόσμιου ιού, παρέμεινε αμετανόητος στο λάθος στρατόπεδο και κατέστρεψε την ελληνική οικονομία με μία ύφεση τρομακτική που θα μετουσιαστεί σε ακραία φτώχεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που του προσάπτουν επιθυμία πολιτικής δραπέτευσης μέσω ενός εθνικού πολεμικού επεισοδίου ή του Covid-19 το Σεπτέμβρη για να ξεπλυθούν οι πολιτικές του πράξεις μέσα από μία πιο οικουμενική ανάληψη ευθυνών με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το πολίτευμά μας.

Gatestone Institute: Έτοιμη για… πόλεμο η Τουρκία – Δεν αποτελεί μυστικό, η επιθυμία για εισβολή στην Ελλάδα – Πως θα αντιδράσει η Δύση;

Ένας από τους βασικούς στόχους της Τουρκίας φαίνεται να είναι η Ελλάδα… Σε αυτή την περίπτωση, η Δύση θα εγκαταλείψει την Ελλάδα; 
«Έτοιμη για πόλεμο, η Τουρκία».

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Uzay Bulut, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute και περιγράφει τα σχέδια του Recep Tayyip Erdogan αλλά και την πρόθεση του να βάλει υπό την τουρκική ομπρέλα ελληνικά νησιά.

«Η επιθυμία της Τουρκίας να εισβάλει στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς μυστικό. Από το 2018 τουλάχιστον, τόσο η τουρκική κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν ανοιχτά να καταλάβουν τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τα οποία ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Τουρκία. Αν συνέβαινε μια τέτοια επίθεση, η Δύση θα εγκαταλείψει την Ελλάδα;» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο.

Έξι δικαστές με δύο βουλεύματα αποφάνθηκαν: Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ατιμωρησία των τραπεζιτών

Βουλεύματα-κόλαφος για την κυβέρνηση που απάλλαξε στελέχη τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια δισεκατομμυρίων. 

Με δύο δικαστικά βουλεύματα το σκεπτικό των οποίων είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς μεταξύ πολλών άλλων κάνουν λόγο για «υποκρυπτόμενη αμνηστία», οι έξι γενναίοι πρωτοδίκες που τα συνυπογράφουν πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τον νόμο που οδηγεί στην απαλλαγή εκατοντάδων τραπεζικών στελεχών για θαλασσοδάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα νομοθετήματα που έσπευσε να φέρει προς ψήφιση η ΝΔ μόλις ανέλαβε τα ηνία της χώρας προκειμένου να προστατεύσει διά του ακαταδίωκτου τους φίλους της τραπεζίτες που διώκονταν για επισφαλή δάνεια δισεκατομμυρίων αλλά κατ’ επέκταση και τους ηθικούς αυτουργούς των κατ’ εξακολούθηση διαπραχθεισών απιστιών, όπως στελέχη των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα θαλασσοδάνεια των δύο κομμάτων.