MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο διχασμός της κοινωνίας

Ακόμη και εάν η Ελλάδα δεν ήταν η πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία, ακόμη και εάν δεν είχε μία διαχρονικά ανεπαρκή, ανίκανη, καθώς επίσης διεφθαρμένη πολιτική, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει υπό τις σημερινές συνθήκες στην παγκοσμιοποίηση – ούτε στη μικρογραφία της, την ΕΕ, με τη βιομηχανία της αποψιλωμένη και με την ξεπερασμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της. Πόσο μάλλον με τα μνημόνια που της επιβάλλουν οι δανειστές της, τα οποία οδηγούν τους ‘Έλληνος κατ’ ευθείαν στην κόλαση – ενώ παράλληλα κορυφώνονται τα μεταναστευτικά και εθνικά της προβλήματα. Εύλογα λοιπόν οφείλει να σκέφτεται κανείς την έξοδο της από την ΕΕ, με στόχο τη λήψη μέτρων προστασίας της οικονομίας και της κοινωνίας της – εκτός εάν πάψει να εφαρμόζεται η νεοφιλελεύθερη πολιτική που κυριαρχεί στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, καθιστώντας έτσι συμβατή τη Δημοκρατία τόσο με τον προστατευτισμό, όσο και με την παγκοσμιοποίηση.

ΔΝΤ-Γκεοργκίεβα στο Ριάντ: Κίνδυνος ο κοροναιός στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα εκτίμησε ότι ο ιός Covid-19 θα θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, κατά την σύνοδο της G20 στο Ριάντ, που δήλωσε έτοιμη να δράσει για τον περιορισμό των κινδύνων επί της οικονομικής ανάπτυξης.

«Ο ιός Covid-19 , μία παγκόσμια υγειονομική κρίση, έχει διαταράξει την οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη», δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα μπροστά στους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη που συνήλθαν στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

1 Εκατομμύριο Πρόσφυγες από τη “Συρία” προσκαλεί η Γερμανία να έρθουν στην Ελλάδα!

(John.k - Όλα δείχνουν ότι, το σχέδιο της Γερμανίας είναι η διαλύση της Ελλάδας αναίμακτα, με την βοήθεια της ντόπιας Ελίτ και της 5ης φάλαγγας. δηλαδή των δημοσιογράφων, των ΜΚΟ, και των πολιτικών της και όλων όσων είναι υπηρεσία της, στον Ελλαδικό χώρο. Έτσι ώστε να μπορέσουν οι σύμμαχοι και φίλα προσκείμενοι στους Γερμανούς, Τούρκοι , να μπουν στο ενεργειακό παιχνίδι καταλαμβάνοντας Ελληνικά εδάφη. Καθώς επίσης, οι Έλληνες, να μην μπορέσουν ποτέ να πάρουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που η Γερμανία οφείλει.)

Κάποιοι μιλούσαν για συνωμοσιολογία, κάποιοι για αποκυήματα της φαντασίας μας, αλλά η πραγματικότητα δυστυχώς επιβεβαιώνει τα πάντα! 1 Εκατομμύριο Πρόσφυγες από τη “Συρία” προσκαλεί η Γερμανία να έρθουν στην Ελλάδα όπως θα δείτε στο βίντεο του Open tv! 

1 εκατομμύριο πρόσφυγες λένε οι Γερμανοί αναλυτές έχει μαζευτεί στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία. Το Γερμανικό σχέδιο λέει να μπούνε όλοι αυτοί στην Ελλάδα και μετά αυτοί να τους στέλνουν σε άλλες χώρες λέει ο δημοσιογράφος στο βίντεο. 

Αν αυτό δεν είναι εποικισμός, τότε τι είναι; Τι δουλειά έχει η Γερμανία να λέει ποιος θα μπεί και ποιος θα βγεί από την Ελλάδα; Δείτε το βίντεο..