MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Στα 315 τρισ. δολάρια το παγκόσμιο χρέος και ανεβαίνει – Η Δύση χρωστάει τα 2/3

Δεν υπάρχει ταβάνι στο παγκόσμιο χρέος - Οι βασικές αιτίες πίσω από αυτό το νέο άλμα
 
Το παγκόσμιο χρέος σημείωσε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, φτάνοντας τα 315 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) με τα 2 στα 3 δολάρια να είναι από τις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες της Δύσης. 
 
Αυτή η αύξηση αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και ταχύτερη άνοδο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε πανικό η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη για τη μυστική σύσκεψη όπου αποφασίστηκε το μπάζωμα

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη για την άγνωστη μέχρι τώρα κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών μόλις δύο 24ωρα μετά την σύγκρουση των τρένων που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.
 
Με ανακοίνωσή της η ΝΔ εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για το βίντεο που δημοσίευσε με το αντίστοιχο ρεπορτάζ, ενώ την ίδια ώρα κάνει σα να μην γνωρίζει ποιος έφερε στο φως τη μυστική συνάντηση, δηλαδή το ίδιο το mega!