MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ο ΕΝΦΙΑ εξαγριώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Απίστευτες αυξήσεις έως και 1088%!

al-grishin / Pixabay
Εντείνονται συνεχώς οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών ακινήτων από όλη τη χώρα, που βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλαπλάσιες και άδικες χρεώσεις του νέου ΕΝΦΙΑ 2022, εν όψει και της λήξης στις 10 Ιουνίου, της προθεσμίας υποβολής στις Δ.Ο.Υ. «Ενδικοφανών Προσφυγών» κατά των πράξεων Διοικητικού Προσδιορισμού του.


Η ΠΟΜΙΔΑ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της www.pomida.gr μερικές ακόμη αντιπροσωπευτικές επιστολές διαμαρτυρίας με απίστευτες αυξήσεις έως και 1088% επί των περυσινών φόρων, που προέρχονται κυρίως από την πρόσθετη φορολογία της ενότητας Γ του άρθρο 43 του Ν. 4916/2022 για το νέο ΕΝΦΙΑ 2022, η οποία προβλέπει πολλαπλάσια φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων αξίας άνω των 400.000€, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι απρόσοδα αστικά οικόπεδα.

Guardian: «Ο Πούτιν κερδίζει και αργά ή γρήγορα θα επιτευχθεί μια συμφωνία»

Ο βρετανικός Guardian δεν είναι σίγουρα μια «φιλορωσική εφημερίδα» ,ούτε στηρίζει τον Πούτιν. Για να χρησιμοποιήσουμε την αργκό των εγχώριων δήθεν «δημοκρατών» οι δημοσιογράφοι του Guardian δεν είναι «πουτινάκια»…


Το άρθρο που υπογράφει ο Larry Elliott, οικονομικός συντάκτης του Guardian , απλά παραθέτει και αναλύει τα γεγονότα.

Γράφει:

Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που η Δύση ξεκίνησε τον οικονομικό της πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ,που δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο. Αντιθέτως, τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν όχι επειδή θεωρήθηκαν η καλύτερη επιλογή, αλλά επειδή ήταν καλύτερες από τους άλλους δύο διαθέσιμους τρόπους δράσης: να μην κάνουμε τίποτα ή να εμπλακούμε στρατιωτικά.

Καθηγητής Μάζης: Καταρρίψτε τα τουρκικά drones - Αλλιώς να καταργήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

Έχεις υπέρπτηση από drones; Τα καταρρίπτεις. Αυτό είναι μήνυμα και για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για το NATO"


"Το διαρκώς επαναλαμβανόμενο επιχείρημα ότι θα πάμε σε πόλεμο. Εγώ προτείνω λοιπόν κάτι άλλο. Να καταργήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις. Να καταργήσουμε κάθε αμυντική διαδικασία στην Χώρα. Να θέσουμε την Χώρα υπό την αιγίδα της UNESCO, ως μια από τις πηγές του διεθνούς πολιτισμού και να τελειώνει η Ιστορία. Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε δισεκατομμύρια για άμυνα την στιγμή που δεν έχουμε σκοπό να την χρησιμοποιήσουμε, όταν παραβιάζονται, όχι τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά η εθνική κυριαρχία"

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή