MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

«Γιατί οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας»-Κ.Καλογερίδου

Τη φράση-ατάκα του Δήμου Σταρένιου ”Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας” (απ’ την ταινία ”Η Χαραυγή της Νίκης”, 1971) έκανα χρόνια να τη χωνέψω μέσα μου. Έκανα χρόνια να μην αντιδρώ αρνητικά στην εικόνα ή το άκουσμα της φωνής του εξαίρετου ηθοποιού, στον οποίο είχα προσδώσει ασυναίσθητα μέσα μου χαρακτηριστικά του ρόλου του: του ρόλου του καταδότη των Γερμανών.


Γράφει η ΚΡΙΝΙΩ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ

Των Γερμανών-Ναζί που είχαν εκτελέσει στην Κατοχή εκατοντάδες Έλληνες πατριώτες μεταξύ των οποίων και τον παππού μου, ενεργό μέλος της Εθνικής Αντίστασης στη Μακεδονία. Σκοτεινά, μαύρα χρόνια, που άφησαν σκιές και φαντάσματα πίσω τους. Φαντάσματα που εξιστορούν με ραγισμένη φωνή το θάνατο των προγόνων μας, απογόνων προσφύγων οι οποίοι ξεριζώθηκαν βίαια απ’ την Ανατολή το 1922 γιατί το ήθελαν οι Γερμανοί…

Κ.Αρβανίτης για τα νέα εμβόλια: «Σαν τα Windows της Microsoft – Αποκτάς καινούρια έκδοση αν έχεις την προηγούμενη»

«Όταν τα κυκλοφορήσουν θα το μάθουμε το "γιατί"»
 
Με μία καυστική ανάρτησή του ο γνωστός καρδιολόγος Κωνσταντίνος Αρβανίτης σχολιάζει την δήλωση της Ματίνας Παγώνη η οποία είπε πως τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του Covid-19 θα μπορούν να τα κάνουν μόνο όσοι έχουν πραγματοποιήσει και την τέταρτη δόση των παλαιότερων εμβολίων.

Ήταν μάλιστα απόλυτη σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους ότι δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν με το νέο εμβόλιο, επειδή δεν εμβολιάστηκαν με τα προηγούμενα!

Παρομοιάζει το ζήτημα αυτό με τα παλαιά και τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού με τα γνωστά λειτουργικά συστήματα της Microsoft.

Η Ελισάβετ και οι εκτελέσεις των ηρώων της Κύπρου- Γράφει ο Δρ Δ.Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ.Σταθακόπουλου
 
Οι θανατικές αποφάσεις/ εκτελέσεις στις αγγλικές αποικίες και στην Κύπρο, ήταν από αποικιακά στρατο-δικαστήρια . 
 
Σε αυτά δίκαζαν και Τουρκοκύπριοι όπως ο Ραούφ Ντεκτάς στην καταδίκη του Μιχ.Καραολή. 
 
Το δια ταύτα της εκάστοτε εκτέλεσης σε όλη την κοινοπολιτεία γινόταν στ’ όνομα της Βασίλισσας , η οποία μπορούσε να δώσει και χάρη ( Royal pardon ). Κάτι που δεν έκανε. 
 
Οι απολογητές της, λένε πως δεν ήξερε και την παραπλάνησαν οι σύμβουλοί της να μην δίνει Χάρες ( Royal pardon ) , ή πως την έδωσε καθυστερημένα ( Ε. Παλληκαρίδης) , ή πως δεν ήταν αρμόδια, αλλά ο Χάρτινγκ κ.ά

Η ντροπιαστική εικόνα της Ελλάδας

Ενώ το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε κατά 22% σε σχέση με το 2008, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία για μία τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, της Σλοβενίας αυξήθηκε κατά 32%, της Εσθονίας 86%, της Λιθουανίας 94%, της Σλοβακίας 46%, της Πολωνίας 57% και της Κροατίας 32%. Η σύγκριση των Ελλήνων λοιπόν με τους Πολίτες ορισμένων χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ που χρεοκόπησαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είναι κάτι περισσότερο από απογοητευτική. Η κατάσταση βέβαια είναι κατά πολύ χειρότερη, εάν προσθέσει κανείς εδώ τα επί πλέον προβλήματα της Ελλάδας – όπως το δημόσιο χρέος του κεντρικού κράτους που πλησιάζει τα 400 δις €, το μοναδικό στα παγκόσμια ιστορία κόκκινο ιδιωτικό άνω των 250 δις €, το εξωτερικό χρέος που έχει ήδη υπερβεί τα 560 δις €, τα τρίδυμα ελλείμματα κοκ.