MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ο Ερντογάν υπό πολιορκία

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης


Όλα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία αρχίζει να υφίσταται με σοβαρά τραύματα, τις συνέπειες των καταστροφικών φαντασιώσεων εσπευσμένης «ανασύστασης» οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα στον εικοστό πρώτο αιώνα, και μάλιστα μέχρι το έτος 2023.

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, με την χρησιμοποίηση ενός ακόμα εντυπωσιακού πυροτεχνήματος (Κανάλι Κωνσταντινούπολης) και στόχο να πετύχει ένα λυτρωτικό αποπροσανατολισμό από την αφόρητη πίεση που δέχεται, πέτυχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα:

Σε lockdown μπήκαν οι Σεϋχέλλες, η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό δόσεων εμβολίου παγκοσμίως

Σε lockdown μπήκαν οι Σεϋχέλλες, η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό δόσεων εμβολίου παγκοσμίως (ναι, περισσότερους από το Ισραήλ).


Κωνσταντίνος Φαρσαλινός


Δεν θα το δείτε στα έγκυρα και ενημερωμένα μέσα ενημέρωσης στης Ελλάδας, θα το δείτε όμως στο ψεκασμένο...The Japan Times.
https://www.japantimes.co.jp/.../world/seychelles-lockdown/

Μια ματιά στον αριθμό επιβεβαιωμένων θετικών στον ιό στις χώρες με το μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων δείχνει πως υπάρχουν τεράστιες διαφορές.