MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

2 έγγραφα σοκ στην «Διαύγεια» δείχνουν τον ένοχο για τα Τέμπη

Πως ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης «αλλοίωσε» με απόφαση του 2024 προηγούμενη του 2023, η οποία όριζε ότι «μετά την σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τα ξημερώματα της 1/3/2023 ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Πε Λάρισας
 
Ένα πρωτοφανές σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση και βασικό θέμα τον πραγματικό ένοχο για το «μπάζωμα» του δυστυχήματος των Τεμπών αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία».
  • Εφημερίδα «Εστία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, στον οποίο μετεβιβάσθησαν μετά την συγκρότηση της νέας κυβερνήσεως οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Αναπτύξεως και Επενδύσεων, «αλλοίωσε» με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 12 Ιανουαρίου 2024 αρχική απόφαση του υφυπουργού Ιωάννη Τσακίρη για χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με δαπάνη 642.862,80, μετά από εντολές που της εδόθησαν από το Συντονιστικό Κέντρο της Κυβερνήσεως, τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου.
 

ΗΠΑ: Πανηγυρική δικαίωση του Trump από το Ανώτατο Δικαστήριο - Κέρδισε την έφεση, θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

Ο κ. Trump έχει προσβάλει την ρηξικέλευθη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο 
 
Υπέρ της έφεσης που είχε ασκήσει ο Donald Trump στις δικαστικές αρχές του Κολοράντο, τάχθηκε σήμερα 4/3 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον Ρεπουμπλικάνο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και -επακόλουθα- τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο αποφάνθηκε τον Δεκέμβριο 2023 ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι κατάλληλος να διεκδικήσει ή να κατέχει αξίωμα λόγω παραβίασης της 14ης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, απαγορεύοντας του να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο.

Καταγγελία φωτιά στην ΑΑΔΕ για ακυρότητα συμβάσεων μεταξύ servicers και εταιριών απόκτησης δανείων από Ιρλανδία, Λουξεμβούργο

Τι αναφέρει η φορολογική νομοθεσία και ποια είναι τα ερωτήματα που τίθενται προς τη φορολογική αρχή 
 
Μείζον θέμα εγείρεται για τις εταιρίες που έχουν αγοράσει κόκκινα δάνεια αλλά και τους servicers μετά από ερωτήματα που υπεβλήθησαν στην ΑΑΔΕ. Ειδικότερα με βάση τα όσα αναφέρονται-καταγγέλονται οι συμβάσεις διαχείρισης επιχειρηματικών απαιτήσεων μεταξύ Εταιρειών Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και το Λουξεμβούργο και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις κινούνται εκτός νομοθετικού πλαισίου και άρα δεν έχουν ισχύ.