MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Απρίλιος 1948: Σχέδιο Μάρσαλ! Που πήγαν τα δολάρια;

Στις 12 Μαρτίου 1947 ο 33ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρρυ Τρούμαν εξήγγειλε, σε κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και του Κογκρέσου, το «δόγμα» της μεταπολεμικής εξωτερικής των ΗΠΑ, με ειδική αναφορά στην Ελλάδα.

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Η παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ήταν η αφορμή, μετά τη δήλωση της Βρετανίας ότι αδυνατεί να συνεχίσει την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδος.

Ο κύριος στόχος του Δόγματος Τρούμαν ήταν πολιτικός και συγκεκριμένα η ανάσχεση κομμουνισμού και του «σοβιετικού επεκτατισμού».

«Μαύρο» Πάσχα με… έκρηξη πλειστηριασμών! – Πάνω από 1.000 ακίνητα στο «σφυρί» μέσα σε ένα τριήμερο

Την ίδια στιγμή, εκρηκτικές διαστάσεις έχουν λάβει και οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία!

Πάνω από 1.000 οικογένειες δεν έκαναν Πάσχα φέτος λόγω της αγωνίας τους για την τύχη των περιουσιών τους, καθώς για 19 έως 21 Απριλίου, είναι ήδη αναρτημένοι στο eauction.gr 1.018 προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί!

«Βροχή» όμως θα πέφτουν οι πλειστηριασμοί και ως το τέλος της χρονιάς, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το Open, από τις 19 Απριλίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023, έχουν ήδη αναρτηθεί 11.283 πλειστηριασμοί!
 
Και τα νούμερα αυτά, δεν είναι φυσικά τα τελικά, καθώς κάθε μέρα μπορούν να αναρτηθούν κι άλλοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάντως, περίπου το ένα τρίτο των πλειστηριασμών (με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς ωστόσο), αφορούν πρώτη κατοικία!

Κύρα Αδάμ : Σχέδιο οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Άγκυρα στο Αιγαίο!

Σιγή ασυρμάτου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αγγελία στις 20 Μαρτίου, η οποία ανέφερε δέκα ελληνικά νησιά με τουρκικά ονόματα
 
Το βαθύ επιτελικό κομματικό κράτος όλων των κυβερνήσεων παρέχει σε διεθνές και σε ελληνοτουρκικό πλαίσιο όλα τα νομικά, διπλωματικά, πολιτικά και επιχειρησιακά επιχειρήματα, τα οποία χρησιμοποιεί ο Ερντογάν σήμερα για να αποξηραίνει και να αποστραγγίζει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και όλα τα ελληνικά κυριαρχικά και εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα εντός του FIR Αθηνών/Κωνσταντινούπολης από εκβολές Εβρου μέχρι 15 ν.μ. ανατολικά Καστελόριζου.
Η παρούσα κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έχουν ασκήσει εξουσία περιτυλίγουν την αδιαφορία και την ανεπάρκεια του κομματικού κράτους με συγκάλυψη και απόκρυψη των στοιχείων, με αποτέλεσμα να παρέχεται στην Αγκυρα το πλεονέκτημα πότε και τι ελληνικό θα αρπάξει από το Αιγαίο.