MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Politico: Έχει διαλύσει τη Γαλλία ο Μακρόν;

AP Photo/Aurelien Morissard
Με ταχείς ρυθμούς φθοράς και απώλειες συμμάχων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, εν μέσω των μεγάλων απεργιακών διαδηλώσεων για την αντιλαϊκή μεταρρύθμιση που έχουν κλονίσει τα θεμέλια της γαλλικής κοινωνίας το τελευταίο διάστημα. Εξ' άλλου οι απεργίες σε κρίσιμους τομείς της οικονομικής και οικονομικής δραστηριότητας καλά κρατούν και οι εργαζόμενοι δεν δείχνουν διατεθειμένο να υποχωρήσουν μέχρι την ανατροπή της μεταρρύθμισης.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος έχει συγκεντρώσει στο πρόσωπό του την δυσφορία της πλειοψηφίας των Γάλλων με αποκορύφωμα το συνταξιοδοτικό -το κερασάκι στην τούρτα μίας σειράς πολιτικών που έχουν απορριφθεί από τα συνδικάτα και τους Γάλλους πολίτες.
 

Η Ρωσία απαντά στο «ένταλμα σύλληψης» Β.Πούτιν από το ΔΠΔ με εντάλματα σύλληψης της Αμερικανίδας και των δικαστών που το εξέδωσαν!

«Θα εντοπίσουμε τους δικαστές και τους υπευθύνους της έκδοσης και θα τους συλλάβουμε»!
 
Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Β.Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin να διατάσσει έρευνα για «την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», σημειώνει το Tass.
 
«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής έδωσε εντολή στο κεντρικό γραφείο της υπηρεσίας να διεξάγει μια διαδικαστική αξιολόγηση σε σχέση με την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.