MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Οικονομική σύγκριση του 2022 με το 2019

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβει κανείς μόνος του εάν πρόκειται για μία επιτυχημένη ή για μία εντελώς αποτυχημένη κυβέρνηση, από την πλευρά της οικονομίας, είναι η παράθεση συγκριτικών αριθμών – οι οποίοι δεν κάνουν ποτέ λάθος. Μόνο έτσι μπορούν οι Πολίτες να έχουν μία καθαρή εικόνα της κυβερνητικής θητείας – αρκεί φυσικά να διαβάσουν με προσοχή τους αριθμούς, χωρίς καθόλου προκαταλήψεις και κομματικές παρωπίδες.
.

Είστε δημοκράτες εσείς; Λογίζεστε για δημοκράτες εσείς;

Του Μανώλη Κοττάκη

Κάθε φιλελεύθερος πολίτης όμως έπειτα και από αυτό το εν εξελίξει νομοθετικό πραξικόπημα δικαιούται πλέον να ρωτήσει τους νομοθέτες μας και την κυβέρνησή μας:

Είστε δημοκράτες εσείς;

Λογίζεστε για δημοκράτες εσείς;

Δικαιούστε να νομοθετείτε στο όνομα της δημοκρατίας εσείς;

Διαβάζετε ότι στις δημοσκοπήσεις 200.000 Έλληνες επιθυμούν να ψηφίσουν ένα κόμμα και καταργείτε με ένα νόμο και ένα άρθρο 200.000 Έλληνες;