MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Πέθανε ο Λόρδος Jacob Rothschild σε ηλικία 87 ετών

Ήταν ο «πατριάρχης» της κατά πολλούς ισχυρότερης οικογένειας του πλανήτη
 
«Έφυγε» σε ηλικία 87 ετών ο Λόρδος Jacob Rothschild, όπως ανακοινώθηκε από την οικογένειά του.
 
Ήταν ο «πατριάρχης» της κατά πολλούς ισχυρότερης οικογένειας του πλανήτη.
 
Η οικογένεια του Rothschild  είπε ότι «ο πατέρας μας Τζέικομπ ήταν μια ισχυρή παρουσία στις ζωές πολλών ανθρώπων» και ότι «θα ταφεί σύμφωνα με τα εβραϊκά έθιμα σε μια μικρή οικογενειακή τελετή».
 

Χάος στις Βρυξέλλες: Οδομαχίες αγροτών και αστυνομικών έξω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Γεωργίας των 27 χωρών της ΕΕ
 
Xάος επικρατεί στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Γεωργίας των 27 χωρών της ΕΕ, με τους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης να επιχειρούν να διασπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας και να πλησιάσουν το μέγαρο.
 
Οι αγρότες, που έχουν καταφθάσει στο κέντρο των Βρυξελλών με καρότσες γεμάτες χώματα, άχυρα και κοπριά βάζουν φωτιές σε λάστιχα με την αστυνομία να προσπαθεί να τις σβήσει πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.
 

Τα 25 …πεσκέσια Ερντογάν στις ΗΠΑ !

Ο Κώστας Μαρδάς καταρρίπτει τα στερεότυπα
 
Παρά την ανάδειξη του Οθωμανικού μεγαλείου, παρά τα μουσουλμανικά κηρύγματα, παρά την επιδεικτική παρουσία της μαντήλας στη δημόσια ζωή, παρά την απροκάλυπτη στήριξη της τρομοκρατικής Χαμάς, παρά τις ενεργειακές και οικονομικές και πολιτικές και επιτήδειες προσωπικές σχέσεις με τον Πούτιν, η Τουρκία του Ερντογάν, εξυπηρέτησε τα μάλα την τελευταία διετία τις Ηνωμένες Πολιτείες!
 
Αυτό το συμπέρασμα τεκμηριώνω, μετά από καταγραφή – από ανοικτές πηγές – πράξεων, γεγονότων, διευκολύνσεων και δηλώσεων στις οποίες προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος υπέρ της Ουάσινγκτον και κόντρα στη Μόσχα, κατά την κρίσιμη περίοδο από την 24η Φεβρουαρίου 2022, οπότε εκδηλώθηκε ο ρωσικός Αττίλας κατά της δυτικότροπης Ουκρανίας, μέχρι σήμερα
 

Απόλυτη υπερδύναμη στην ενέργεια είναι πλέον οι BRICS+

Από τις αρχές του 2023 οι χώρες της παλαιάς ομάδας των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, και Νότιος Αφρική) αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα εθνικά τους νομίσματα στις μεταξύ τους διμερείς συναλλαγές, εγκαταλείποντας το δολάριο. Στις 18 Ιανουαρίου, ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Διεθνών Σχέσεων Naledi Pandor παραδέχθηκε δημόσια πως τα μέλη των BRICS συνεργάζονται για την δημιουργία ενός δικαιότερου μηχανισμού εμπορικών συναλλαγών για να απαλλαγούν από την κυριαρχία του δολαρίου.
 
Ένα δωδεκάμηνο αργότερα η διευρυμένη BRICS+ (Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αργεντινή, Εμιράτα, Ιράν και Σαουδική Αραβία) επεκτείνει αυτή την πολιτική, προκαλώντας ερωτήματα εάν και κατά πόσον διαθέτει το απαιτούμενο ειδικό βάρος για να προκαλέσει σημαντικές μεταβολές στις διεθνείς συναλλαγές. Οι BRICS ελέγχουν το 20,4% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, αλλά με την διεύρυνσή, το μερίδιο BRICS+ αυξάνεται στο 43,1%.
 

Σε κλοιό αγροτών ξανά οι Βρυξέλλες – Τα αιτήματα και η ατζέντα των υπουργών της ΕΕ

Πριν συμπληρωθεί μήνας από την προηγούμενη κινητοποίηση των αγροτών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κινητοποίηση που είχε χαρακτηριστεί ιστορική την 1η Φεβρουαρίου, νέα κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ συνεδριάζει το ευρωπαϊκό συμβούλιο των υπουργών Αγροτικής Οικονομίας.
 
Από νωρίς το πρωί τα τρακτέρ κατευθύνονται στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας από τρεις πλευρές, ενώ αντιπροσωπείες αγροτών από όλες τις χώρες της ΕΕ θα συμμετάσχουν στο νέο συλλαλητήριο, για αλλαγή της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής. Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir, στη σημερινή διαδήλωση θα συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και άλλες χώρες. Οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην στην πλατεία Σούμαν, έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου θα συνεδριάζουν οι Υπουργοί Γεωργίας.