MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Πρώτη στην ανεργία των νέων και δεύτερη σε συνολική ανεργία η Ελλάδα στην ΕΕ!

«Πρωταθλητισμό» ανεργίας κάνει η Ελλάδα και τον Αύγουστο!
 
Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι φέρνει πολλές και καλές ξένες επενδύσεις, οι οποίες φέρνουν μαζί τους αντίστοιχα και θέσεις εργασίας, όπως το πιο πρόσφατο παράδειγμα με την επένδυση της Google, και ότι ρίχνει συνεχώς την ανεργία στη χώρα, τα στοιχεία όμως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάθε άλλο παρά αυτό λένε.
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα του EU Social, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. στην ανεργία των νέων με 28,6% και δεύτερη σε συνολική ανεργία με 12,2%, πίσω μόνο από την Ισπανία, για τον μήνα Αύγουστο.
 

Ο “Πατέρας της ΑΟΖ” ερωτά: Ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε για την ΑΟΖ μας; Γιατί οι Αμερικανοί ανησυχούν τόσο;

Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και το εξώφυλλο
του βιβλίου του “Η ΑΟΖ της Ελλάδας”.
Φωτογραφίες αρχείου
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν. Το Πεντάγωνο και το State Department βρίσκονται στα κάρβουνα διότι πιστεύουν ότι έρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδοs στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που δεν θα είναι επανάληψη των Ιμίων αλλά κάτι πολύ χειρότερο.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα μετά την Ρωσοουκρανική κρίση, αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να αγνοούν τους κινδύνους μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης και μια πρόσφατη έκθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου επιβεβαιώνει αυτές τις ανησυχίες τους.

Γαλλία-Τουρκία-Συμμαχία; Γράφει ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου

 
Όπως είχα πει δημοσίως ( και εκτεθεί γι’ αυτό την πρώτη μέρα του πολέμου 24 Φεβ. 2022 ), ο Τούρκος Πρόεδρος , μεταξύ Δύσης και Ευρασίας, αφού λειτουργήσει καιροσκοπικά και προς τις δύο πλευρές, στο τέλος θα επιλέξει την Ευρασία. 
 
Αυτό μας επιβεβαίωσε με το πέρας της ασκήσεως Efes τον Ιούνιο.
 
Αυτό μας έδειξε στην 22η Σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν στα μέσα Σεπτεμβρίου.
 
Χθές 6 Οκτωβρίου, στην Πράγα, ο Τούρκος Πρόεδρος πολύ σοβαρά ( με μανδύα τάχα αστεϊσμού) προέτρεψε τον Γάλλο Πρόεδρο να αφήσει την Ευρώπη που δεν έχει δημογραφικό, ενεργειακό και διατροφικό μέλλον και να προσέλθει ( ως Γαλλία) στις Ευρασιατικές ( Τουρκικές συμφωνίες , sic) , όπου είναι το μέλλον η δε Γαλλία έχει και συμφέροντα στα πλαίσια των υπερπόντιων κτήσεών της ( DOM-TOM).