MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Γιατί η Γερμανία προστατεύει τον τουρκικό επεκτατισμό

Ο εκ νέου αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου, παρότι αναμενόμενος για όσους παρακολουθούν προσεκτικά τα τεκταινόμενα και τον τρόπο που κινείται η Γερμανία, έπεσε σαν βόμβα σε όσους ομιλούν περί υποχώρησης της Τουρκίας και ανόδου της Ελλάδας στα διεθνή φόρα της Δύσης.


Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός της χώρας από την προηγούμενη διάσκεψη στις 19/1/2020. Ο βασικός λόγος αυτού του αποκλεισμού από τον γερμανικό παράγοντα ήταν και είναι η μη αμφισβήτηση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και η μη ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στην επίλυση της λιβυκής κρίσης, προκειμένου να παραμένει ως πρωταγωνιστής η Τουρκία.

Πως το ενεργειακό τρίγωνο Γερμανία-Ρωσία-Τουρκία έχει παγιδεύσει την Ελλάδα

Όταν πριν έξι χρόνια έγινε γνωστό ότι νέος πρόεδρος του ρωσικού κολοσσού Rosneft ορίστηκε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρτ Σρέντερ, πολλοί το είχαν αμφισβητήσει, ισχυριζόμενοι ότι επρόκειτο για fake news! Λίγο αργότερα, όταν διαπίστωσαν με έκπληξη ότι η είδηση ήταν ακριβέστατη, άλλαξαν αφήγημα, λέγοντας ότι «ο Σρέντερ είναι ένας “προδότης” που πούλησε την ΕΕ για έναν καλό μισθό»!


Φυσικά, η Αγορά γνωρίζει τι παίζεται στο παρασκήνιο, καθώς και ποιοι παίκτες έχουν δημιουργήσει ένα κονσόρτσιουμ που έχει συνεταιριστεί με την Τουρκία κι αντιμάχεται, μεταξύ άλλων, και τα ελληνικά ενεργειακά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Τον Μάρτιο 2005, ο τότε καγκελάριος Σρέντερ χάνει τις εκλογές από την Μέρκελ. Ο Σρέντερ, είναι ο άνθρωπος που εν πολλοίς, σχεδίασε τις δομές της ΕΕ για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Άφησε βαθιά το αποτύπωμά του στην Γερμανία και την ΕΕ. Από το 1999 ως το 2005, είχε τοποθετήσει ως επικεφαλής της Καγκελαρίας τον Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμάγιερ, τον οποίο η Μέρκελ έχρισε υπουργό Εξωτερικών, τον κράτησε στην θέση αυτή ως το 2017 κι αργότερα έγινε Πρόεδρος της Γερμανίας.

Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και οι Εξελίξεις στο Κυπριακό

Τα Ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στο φάκελο του Κυπριακού , υπό το βάρος των συναντήσεων Μητσοτάκη- Ερντογάν , Μπάιντεν – Ερντογάν και την κρίσιμη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν στις 16 Ιουνίου


- Ποιο νέο σκηνικό συνθέτουν οι εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και πως επηρεάζουν οι θέσεις της Τουρκίας και χωριστά κράτη ή χαλαρή Συνομοσπονδία το Κυπριακό, την ώρα που αναγγέλλονται εξελίξεις με ανακοινώσεις και νέες έρευνες υδρογονανθράκων στη Κυπριακή ΑΟΖ

- Τι συνιστά η απουσία της Ελλάδας από την διάσκεψη για την Λιβύη με Γερμανική σφραγίδα. Τι σηματοδοτούν οι κυβερνητικές εξελίξεις στο Ισραήλ και ο ρόλος των μεγάλων παικτών ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γιατί οι Έλληνες ανέχονται κυβέρνηση που τους προσβάλει και τους εμπαίζει διαρκώς;

Κάποια στιγμή η ελληνική κοινωνία θα αφυπνισθεί. Αλλά αν το κάνει καθυστερημένα, θα είναι αργά για την ίδια. Συνέβη και στο παρελθόν. Όταν αποδείχθηκε ότι κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.
 
«Το μεγαλείο της ισότητας απέναντι στον νόμο, απαγορεύει στους πλούσιους, όπως και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί»