MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Κυβέρνηση σε αφασία με «δώρα» στην Τουρκία: Στα 200 μέτρα από τις ακτές της Λέσβου «αλωνίζουν» οι Τούρκοι ψαράδες

Λεηλασία παντού - Βόρειο Αιγαίο: «Όχι ψάρι, ούτε λέπι δεν έχουν αφήσει!» - Σε απόγνωση οι Έλληνες αλιείς από την κλοπή αλιευτικού πλούτου και την κρατική ανυπαρξία
 
«Χάρισε» το Αιγαίο στην Τουρκία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά πως φαίνεται, μιας και δεν αντιδρά, δεν ασχολείται, δεν απαντά σε καμία από τις προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας.
 
Μια Τουρκία η οποία έχει μετατρέψει σε «τσιφλίκι» της το Αρχιπέλαγος, τόσο με τα πολεμικά της πλοία, όσο και με τα αλιευτικά, τα οποία εισβάλουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής θαλάσσιας επικράτειας και συνεχώς δημιουργούν τετελεσμένα επί του πεδίου.
 

Είναι επίσημο: Google, Amazon, Meta και Microsoft μας ακούνε μέσα από τα smartphones μας!

Όλοι έχουμε προσέξει πως όταν μιλάμε για κάτι, λίγο μετά αρχίζουν να εμφανίζονται διαφημίσεις για αυτό. Μία φορά μπορεί να ειναι σύμπτωση, όμως αυτό συμβαίνει τακτικά. Τώρα έρχεται μια μεγάλη διαρροή από μια μεγάλη διαφημιστική εταιρία, την CMG, που επιβεβαιώνει τις αρχικές μας υποψίες.
 
Όλοι έχουμε προσέξει πως όταν μιλάμε για κάτι, λίγο μετά αρχίζουν να εμφανίζονται διαφημίσεις για αυτό. Μία φορά μπορεί να είναι σύμπτωση, όμως αυτό συμβαίνει τακτικά. Τώρα έρχεται μια μεγάλη διαρροή από μια μεγάλη διαφημιστική εταιρία, που επιβεβαιώνει τις αρχικές μας υποψίες.
 

Τουρκία: Η διαδικασία για ένταξη στους BRICS βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλώνει το κυβερνών κόμμα

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του έχει υποβάλει αίτημα για ένταξη στους BRICS.
 
Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΚΡ και σε ερώτηση αν η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση προσχώρησης στους BRICS, ο Ομέρ Τσελίκ απάντησε:
 
«Ούτως ή άλλως, ο αξιότιμος πρόεδρός μας το έχει δηλώσει ήδη σε διάφορες περιστάσεις. Το γνωρίζετε αυτό. Δηλαδή, το αίτημά μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη σχετικά με αυτό. Εάν υπάρξει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη, δηλαδή μια αξιολόγηση των BRICS σχετικά με την ένταξη στους BRICS, ή κάποια απόφαση των BRICS κ.λπ. θα τη μοιραστούμε μαζί σας σε αυτό το πλαίσιο. Αλλά ο πρόεδρός μας έχει δηλώσει ανοιχτά ότι η Τουρκία θέλει να συμμετέχει σε όλες αυτές τις σημαντικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των BRICS».