MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

«Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να λειτουργήσει το κράτος Δικαίου στη χώρα»-Καταιγιστικός Ν.Καραχάλιος

Ο Νίκος Καραχάλιος επικεφαλής του FORUM2020.GR, έχει διετελέσει Σύμβουλος Στρατηγικής του πρώην Πρωθυπουργού και Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή,  καθώς και των μετέπειτα Προέδρων Αντώνη Σαμάρα (2010-2015) και Βαγγέλη Μεϊμαράκη (2015).
 
Παραμένει μέλος της ΝΔ παρά το γεγονός ότι ασκεί δριμύτατη κριτική στην ηγεσία του κόμματος και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ίδιο κάνει και στη συνέντευξη του στο militaire.gr . Αν και η συνέντευξη έχει μαγνητοσκοπηθεί πριν τι νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον Α/ΓΕΕΘΑ, τα όσα λέει ο κ.Καραχάλιος καλύπτουν και αυτή την υπόθεση.
 

Η Ρωσία αποδολαριοποίησε εντελώς την οικονομίας της και επιστρέφει στις αγοραπωλησίες συναλλάγματος

«Όλα τα δυτικά νομίσματα για εμάς είναι πλέον τοξικά»
 
Από τις 13 Ιανουαρίου, η Τράπεζα της Ρωσίας θα επιστρέψει ξανά στις συναλλαγματικές παρεμβάσεις, δηλαδή στην αγορά ή πώληση συναλλάγματος στην εγχώρια αγορά κάτι που δεν έχει κάνει από την άνοιξη του 2022, όταν το δολάριο ανέβηκε πολύ πάνω από τα 100 ρούβλια.
 
Μια άλλη σημαντική διαφορά, η οποία είναι ιστορική: για πρώτη φορά, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας πραγματοποιεί παρεμβάσεις όχι με το δολάριο, αλλά με το γιουάν.
 

O αξιακός και επιθετικός κώδικας της Τουρκίας

Εκπομπή : Σε γνωρίζω από την κόψη
 
Θέμα : O αξιακός και επιθετικός κώδικας της Τουρκίας
 
Καλεσμένος ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου πανεπιστημίου, τουρκολόγος, νομικός.