MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Δημ.Σταθακόπουλος :« Αιφνιδιασμένοι» μόνο οι υποστηρικτές του κατευνασμού, της απραξίας στα Εθνικά

Ο νομικός και διδάκτορας στο Πάντειο στο τομέα της Οθωμανικής Ιστορίας , Δημήτρης Σταθακόπουλος, ανέλυσε στον 98.4 από το Καστελλόριζο μέχρι τον χάρτη για την έρευνα και διάσωση που προβάλλει η Τουρκία, γιατί όλα αυτά δεν θα έπρεπε να αιφνιδιάζουν κανέναν , από την στιγμή που ο κατευνασμός και η απραξία μας επί δεκαετίες στα δικαιώματα μας, οδήγησε σήμερα μία αχαλίνωτη Τουρκία να θέτει όχι μόνο θέμα υλοποίησης της «γαλάζιας πατρίδας» αλλά να προσβάλλει ευθέως τον σκληρό πυρήνα δικαιωμάτων κυριαρχίας μας, εκμεταλλευόμενη το χρόνιο σήμα που στέλνει η πολιτική μας ελίτ αλλά και ο τρόπος που έχει εκπαιδεύσει αυτή την κοινωνία , σε φοβικά σύνδρομα ως προς την κατοχύρωση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, όσο και να πηγάζουν αυτά από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες. 
 

Γ. Κοντογιώργης : Η ελληνική πολιτική ελίτ έχει «Γουναρισμό» στα εθνικά θέματα

Η αποτυχία του ελληνικού πολιτικού συστήματος με την επιλογή του κατευνασμού έναντι της Τουρκίας, οδηγεί όχι στην Φινλανδοποίηση αλλά στην Ιμιοποίηση της χώρας και αυτό είναι συνέπεια ενός ιδιότυπου «Γουναρισμού» από τον οποίο διακατέχεται η ελληνική πολιτική ελιτ διαχρονικά, είπε στον 98.4 ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο, Γιώργος Κοντογιώργης. Αυτό το δόγμα της ελληνικής πολιτικής ελίτ, οδηγεί σε μια «μικρή τίμια Ελλάδα» με κατεύθυνση «αφήστε μας ήσυχους για την εσωτερική διαχείριση της χώρας και κάντε ότι θέλετε σε θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και τμημάτων κυριαρχίας μας». 
 

Σ. Καλεντερίδης : Στα όρια «εγκλήματος» τα φοβικά σύνδρομα της πολιτικής σκηνής στα Εθνικά

Αυτές οι ακατανόητες παραχωρήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, έστρωσαν το χαλί στη “Γαλάζια Πατρίδα” των Τούρκων


Ο γεωπολιτικός αναλυτής, επικεφαλής του Ινφογνώμονα, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι ο φόβος των πολιτικών μας, διαχρονικά, δεν επέτρεψε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12νμ.

Με τα χρήματα που έκλεψαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, Ελλάδα και Κύπρος θα αγόραζαν 150 F-35 και πολλές φρεγάτες…

Ένα από τα αμερικανικά μαχητικά F-35 που αγόρασε από
τις ΗΠΑ η Νορβηγία. Photo via Lockheed Martin
Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου και της Ελλάδας δείχνουν μία απαράδεκτη συμπεριφορά όταν πρόκειται για την Τουρκία, η οποία απειλεί συστηματικά δύο κράτη-μέλη της απαξιωμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Όταν πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη χώρα, σπεύδουν να λάβουν θέση και τις πλείστες των περιπτώσεων επιβάλλουν και κυρώσεις. Όταν πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ως να πρόκειται για εχθρικές χώρες. 
 
Αποτελεί πρόκληση μεγατόνων για την Αθήνα και τη Λευκωσία ο τρόπος με τον οποίο οι Ευρωπαίοι διασώζουν την κατοχική δύναμη και υποθάλπουν την επιθετικότητά της. Από τη στιγμή που δεν την ενοχλούν, διότι αυτό απαιτεί η Γερμανία, γιατί να τερματίσει τις απειλές στο Αιγαίο, και ειδικά στην περιοχή του Καστελόριζου, όπως και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το «μαγικό χέρι» του Βερολίνου απέτρεψε το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Του Μιχάλη Ψύλου


από την εφημερίδα Δημοκρατία

Η αποκάλυψη του Euobserver ξετινάζει τη στάση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας στην τελευταία σύνοδο κορυφής: «Οι 27 είχαν αρχικά προγραμματίσει να προειδοποιήσουν την Τουρκία με εμπάργκο όπλων» γράφει η εδρεύουσα στις Βρυξέλλες ευρωπαϊκή ιστοσελίδα ,που γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα και κυρίως τα παρασκήνια στην ΕΕ.

«Στο σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής υπήρχε διατύπωση ότι το Συμβούλιο της ΕΕ επαναλαμβάνει τη δέσμευση όλων των κρατών μελών της Ευρωπαικής Ενωσης για ισχυρές εθνικές θέσεις σχετικά με την πολιτική τους για την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία” γράφει η Euobserver.