MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η χειραγώγηση της Δημοκρατίας και οι συνέπειες

-η σημασία του βέτο των ΗΠΑ εις το ΔΝΤ- 

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει την μεγάλη σημασία της Ιστορίας. Διότι είναι η συνείδηση της ανθρωπότητας η οποία καταγράφει την μοίρα και τα βιώματα των λαών αυτής. Δεν επηρεάζεται, αλλά ούτε χειραγωγείται από κανένα, ούτε και από την πολιτική. Ο αμερικανός ιστορικός Χάουαρντ Ζιν είπε κάποτε: «αν δεν γνωρίζουμε την ιστορία, είμαστε κρέας έτοιμο για τους σαρκοφάγους πολιτικούς, για τους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους που προμηθεύουν το πιο ακονισμένο μαχαίρι». 

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ;

Όλα δείχνουν πως το ίδιο το σύστημα της παγκοσμιοποίησης πριμοδοτεί τον εθνικισμό ως αντίπαλο πόλο και τον ταυτίζει άνετα με την ακροδεξιά, γιατί είναι εύκολος αντίπαλος και μπορεί να τον "δέρνει" πολιτικά άνετα, ώστε να προβάλει το ίδιο ως η μόνη λύση. 

Το σύστημα φοβάται μόνο τον εκδημοκρατισμό του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτικού συστήματος, που θα του αφαιρέσει ή θα του περιορίσει τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας και μέσω αυτής τον έλεγχο των λαών.

Η κατάρρευση της μεσαίας τάξης στη Δύση

Η πραγματική δύναμη της εξουσίας σήμερα δεν πηγάζει από την άμεση βία της εποχής των δικτατόρων, αλλά από την έμμεση – από την πεποίθηση των ανθρώπων ότι, το κράτος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βία, εάν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες που τους επιβάλλει.

«Η βία δεν είναι το ίδιο με τη δύναμη και την εξουσία. Εάν η βία αποτύχει να πείσει, τότε η εξουσία «εξατμίζεται»…… Νομίζαμε ανόητα πως αποτελούσαμε τη μεσαία τάξη, έως ότου ανακαλύψαμε πως δεν είμαστε τίποτα άλλο, από θλιβερά φορολογικά υποζύγια και σκλάβοι χρέους – έχοντας μετατραπεί σε τέτοιους μέσω της κρατικής βίας, την οποία μας επέβαλλαν οι ελίτ και οι αγορές. Τότε, επειδή δεν είχαμε τίποτα άλλο πλέον να χάσουμε, εξεγερθήκαμε – αποδεικνύοντας πως πράγματι η βία που αποτυχαίνει λειτουργεί εις βάρος της εξουσίας» (C.Hugh–Smith).

«Σφαγή» στα ελληνικά νοικοκυριά: Δεν θα μείνει τίποτα στις τσέπες των Ελλήνων!

Αμέλια Αναστασάκη Newsbomb.gr 

Ισοπεδώνεται μέρα με τη μέρα η μεσαία τάξη στη χώρα μας, και ο Αλέξης Τσίπρας «σώζει» τη χώρα όπως και οι πρηγούμενοι - Το 4ο Μνημόνιο «γκρεμίζει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και βυθίζει τους Έλληνες στη φτώχεια 

Σε μία εποχή που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έπρεπε να στηρίξει όσο τίποτα άλλο τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, επιλέγει τον «σκληρό δρόμο». Τον «δρόμο» της υπερφορολόγησης, της μείωσης του αφορολόγητου ορίου,της επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών (πλέον συνδέονται με το ετήσιο εισόδημα), την συρρίκνωση των όλων συντάξεων, με τη λίστα των επώδυνων μέτρων να μη σταματά εδώ!