MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο Ρότσιλντ αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας

Réseau International (Γαλλία) (μτφρ. Κριστιάν) 

Το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της Ουκρανίας αγοράστηκε από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Franklin Templton για την αμερικανική οικογένεια Ρότσιλντ (Rothschild). Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε μια πληροφορία της Bloomberg. 

Έτσι, η ομάδα Ρότσιλντ πρότεινε τη δημιουργία μιας ομάδας κατόχων τίτλων της Ουκρανίας. Η γαλλική ομάδα Rothschild & Cie έχει εκφράσει την επιθυμία της να γίνει μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Ουκρανίας και των πιστωτών για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. 

Σενάρια διάσπασης της ΝΔ

ΜΕ ΤΟ… ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ - ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα εσωστρέφειας κάτω από το χαλί», είναι η εκτίμηση αρκετών στελεχών της γαλάζιας παράταξης – Έντονος προβληματισμός για την τύχη της ΝΔ και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Την ίδια ώρα, τα νέα που φτάνουν στη Λεωφόρο Συγγρού από τις Βρυξέλλες και πιο συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.