MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Μνημόνια έως το 2059

Ο κ. Regling που προανήγγειλε τα χρόνια επιτήρησης της Ελλάδας, δεν πρέπει να ξεχνάει πως η Γερμανία κέρδιζε ανέκαθεν όλες τις μάχες, αλλά έχανε τον πόλεμο – όταν οι αντίπαλοι της καταλάβαιναν πως πρόκειται για έναν θρασύ γίγαντα που στηρίζεται σε πήλινα πόδια.

Επικαιρότητα 

Ο Γερμανός κ. Regling, επικεφαλής του γερμανικού ESM που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα γερμανικό ΔΝΤ μίας ανεξάρτητης από τις Η.Π.Α. Γερμανίας, δήλωσε πως μετά τα χρηματοδοτούμενα μνημόνια η Ελλάδα θα παραμείνει σε μη χρηματοδοτούμενα μνημόνια έως το 2059 – όπου λήγει η αποπληρωμή του θεσμικού χρέους, με την έννοια πως έως τότε θα έχει αντικατασταθεί από τους ιδιώτες επενδυτές. Θεωρεί δηλαδή πως οι αγορές θα δανείζουν μία χώρα με βιώσιμα επιτόκια, παρά το ότι το δημόσιο χρέος της έχει εκτοξευθεί στο 193% του ΑΕΠ της ήδη, το κόκκινο ιδιωτικό έχει υπερβεί κάθε ιστορικό ρεκόρ, η οικονομία της είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ οι μελλοντικές της προοπτικές με το 4ο μνημόνιο είναι κάτι χειρότερο από εφιαλτικές. 

Το τέλος του πάρτι

O πλανήτης οδηγείται σε μία οικονομική καταιγίδα, με την παγκοσμιοποίηση να υποχωρεί άτακτα – αν και κανένας δεν ξέρει πότε θα ξεσπάσει.

Επενδύσεις & Αγορές 

Ενώ το πάρτι των κεντρικών τραπεζών οδηγείται στο τέλος του, με τη Fed να συνεχίζει την αύξηση των επιτοκίων και την ΕΚΤ να ανακοινώνει το τέλος του προγράμματος ποσοτικής διευκόλυνσης (η Ελλάδα κρατούσε όλο αυτό το διάστημα που έβρεχε χρήματα ανοιχτή την ομπρέλα της και τον Αύγουστο, όταν προβλέπεται να γεμίζει με βαριά σύννεφα ο ουρανός, σχεδιάζει να την κλείσει), η νομισματική κατάρρευση στις αναπτυσσόμενες οικονομίες συνεχίζεται.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Και, όμως, υπάρχουν Έλληνες και πατριώτες στην ελληνική Βουλή. Όσοι από τους βουλευτές ψηφίσουν αυτό το εξάμβλωμα, θα πρέπει να θεωρήσουν τελειωμένη την πολιτική τους σταδιοδρομία. Ο κόσμος, εφεξής, θα αναζητά να δώσει ψήφο σε όσους αποδείξουν ότι αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από την καρέκλα τους. 

Η συμφωνία είναι, πάνω απ'όλα, ΑΦΕΛΗΣ, φυσικά από την ελληνική πλευρά. "Πιστεύουμε", δηλαδή, ή μάλλον θέλουμε να πιστεύουμε ότι το γειτονικό κρατίδιο του οποίου ολόκληρη η δομή των 74 ετών ιδρύθηκε και στηρίχθηκε 100% στον αλυτρωτισμό, γαλούχησε σχεδόν τρεις γενιές με το παραμύθι ότι ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά Ιλλυριός, 

Κίνδυνος εμφυλίου πολέμου

Όλοι στο Σύνταγμα, συνειδητοποιώντας όμως πως ο εχθρός της Ελλάδας δεν είναι εντός, αλλά εκτός των τειχών της – η πρωσική κυβέρνηση δηλαδή που έχει στόχο την υφαρπαγή των περιουσιακών μας στοιχείων, τη διάλυση της ενότητας και του Έθνους μας υποδαυλίζοντας τη δημιουργία αντιπάλων στρατοπέδων, καθώς επίσης τον εδαφικό διαμελισμό μας με αφετηρία τα Σκόπια.

Ανάλυση
Εισαγωγικά, μόνο εάν παραμείνουμε ενωμένοι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, ξεπερνώντας μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στη μακραίωνη ιστορία μας – μία βαθιά κρίση που από οικονομική τραγωδία, τείνει να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή. 

Το σύνταγμα της Ελλάδας

Ορισμένα βασικά άρθρα που τεκμηριώνουν πως είμαστε όμηροι του κομματικού κράτους, ενώ δίνουμε λευκή επιταγή στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα.

Ξένη δημοσίευση 

Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας μας τα εξής:

(1) Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.

(2) Με πλειοψηφία 151 βουλευτών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.

(3) Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες σε διεθνή όργανα.