MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Καθηγητής Ιωαννίδης: «Καταστροφικές οι καραντίνες - Η θνητότητα εξαρτάται από τον ιό και όχι από εμάς»

«Πολλοί διασωληνώθηκαν χωρίς να χρειάζεται»


Ο καθηγητής ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Stanford, δρ. Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε πως το lockdown δεν μπορεί να προσφέρει κάτι, παρά μόνο την καταστροφή λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει στην καθολική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου σε ολόκληρη την χώρα.

Συνέντευξη που έδωσε σε κυπριακό μέσο, αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει κάποιος φόβος και σε ορισμένο βαθμό είναι δικαιολογημένος.

«Τα επιδημικά κύματα που κάνει ο κορωνοϊός είναι πάρα πολύ οξυκόρυφα και μπορούν δημιουργήσουν ξαφνική πίεση που δεν υπήρχε πριν».

Πρόσθεσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών που μολύνονται δεν χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα. «Είναι άσχημο να δημιουργείται πανικός στον πληθυσμό γιατί αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να πάνε στα νοσοκομεία».

Lockdown2 στην Ελλάδα – Σοβαρό πλήγμα σε μετοχές και οικονομία με ύφεση και το 2021 - Τα κακά νέα είναι ότι πάμε κατά διαόλου

Το lockdown 2 είναι μόνο καταστροφή για την οικονομία, το bankingnews τάσσεται ξεκάθαρα κατά... είναι μεγάλο λάθος της κυβέρνησης, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά 
 
Τα κακά νέα είναι ότι πάμε κατά διαόλου.
 
Τα καλά νέα είναι ότι θα είμαστε πολλοί στην πορεία που ονομάζεται… πάμε κατά διαόλου. 
 
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να οδηγήσει την χώρα σε νέο lockdown το lockdown 2 θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία, στο χρηματιστήριο, στις δομές τις κοινωνίας, του επιχειρείν.
 
Θα υπονομεύσει και το 2021, όπου ουσιαστικά θα χαθεί και η επόμενη χρονιά, θα εκτιναχθεί το χρέος, τα δημόσια ελλείμματα, πραγματικά η κατάσταση θα επιδεινωθεί. 
 

Αμερικάνικες Εκλογές: Θρίλερ σε 4 πολιτείες!

Η έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών παραμένει μετέωρη σε πολιτείες-κλειδιά, όπου η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων συνεχίζεται και η κούρσα παραμένει εξαιρετικά αμφίρροπη για να ανακηρυχθεί νικητής. Ο Μπάιντεν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (Ελλάδας) προηγείται με 264 εκλέκτορες, ενώ ο Τραμπ έχει 214. Για την επικράτηση απαιτούνται 270 εκλέκτορες.


Στις τέσσερις πολιτείες που δεν έχει κριθεί το αποτέλεσμα, ο Τραμπ προηγείται μέχρι στιγμής στις τρεις και ο Μπάιντεν στη μία (τη Νεβάδα), η οποία όμως όπως φαίνεται του αρκεί για να γίνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, κυριολεκτικά στο «νήμα». Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Μπάιντεν «πήρε» το αμφιλεγόμενο Μίσιγκαν και το πλεονέκτημα για την τελική νίκη, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Ο ίδιος, μάλιστα, προέβη και στην πρώτη του εξαγγελία ως πρόεδρος, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στη Συμφωνία του Παρισίου για το Κλίμα.

Καθηγητής Δημήτρης Σταθακόπουλος: “Στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει το 80% ούτε καν 50 – 50!”

Ο Δρ.Δημήτρης Σταθακόπουλος Τουρκολόγος καθηγητής Πάντειου σε εκπομπή για τις Αμερικάνικες Εκλογές 2020 του Kontra Channel αναφερόμενος για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Αιγαίο αποκάλυψε τα εξής:


Η Τουρκία για αιώνες δρα χωρίς να έχει συνέπειες
 
Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να έχει την δική της ανεξάρτητη διπλωματία, να μην σύρεται πίσω από την ατζέντα της Τουρκίας, να μην κυνηγάει με αντίκρουση του τι κάνει η Τουρκία, αλλά να φτιάξει μια δικιά της ενεργή ατζέντα στην οποία θα αρχίσει η Τουρκία να κυνηγάει. Η Τουρκία επιδιώκει συμφωνία συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο 80-20 υπέρ της.
 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού "Αυστρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα" με Γ. Καρποδίνη, Albedo 14

Συνέντευξη Ν. Λυγερού "Αυστρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα" με Γ. Καρποδίνη, Albedo 14.

4 Νοεμβρίου 2020

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία,  ΗΠΑ, Κύπρος, Προκλήσεις, Γαλλία, Επικαιρότητα