MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη για τα αρχαία μνημεία στο υπερταμείο: Έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας αυτοτέλεια

Επιστολή-παρέμβαση για το θέμα της ένταξης στη λίστα των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στη λίστα προς αξιοποίηση του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης υπενθυμίζει ότι πριν από μερικά χρόνια είχε προειδοποιήσει για «επερχόμενη εκποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου καταλήγοντας ότι κινδυνεύει να παραχωρηθεί ακόμα και η Ακρόπολη».

Παράλληλα τονίζει ότι «με τα Μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή, έχουμε δεμένα τα χέριας μας, αφού εμείς μόνοι μας απεμπολήσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» και σημειώνει ότι οι άλλες χώρες που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση, υπογράφοντας Μνημόνια, δεν εκχώρησαν την εθνική τους αυτοτέλεια και τον εθνικό τους πλούτο, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Φίλοι μου, κακά τα ψέμματα. Ο μοναδικός κίνδυνος της Ελλάδας, με τον οποίο ως "μπαμπούλα" μας απειλούν διπλωματικά όλοι οι υπόλοιποι για τα δικά τους συμφέροντα (Γερμανοί, Αμερικανοί, Σκοπιανοί, Αλβανοί κ.λ.π.) είναι η θρασύτατη Τουρκία. Κανένας άλλος γείτονας δεν είναι σε θέση να μας απειλήσει. Και επομένως, κανένας άλλος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εμμέσως ως "μπαμπούλας" για να μας τρομάζουν. Όλοι αυτοί όμως, γνωρίζουν ότι η ελληνική ελίτ τρέμει μπροστά σ΄ αυτόν τον κίνδυνο.

Vodafone: Καταγγελίες εργαζομένων για χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας

Απολύσεις, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας και καταστρατήγηση του 8ωρου από τη Vodafone, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται:

Πέντε συνολικά απολύσεις στα τεχνικά τμήματα (TSR Πετράλωνα και 1Α Μεταμόρφωση Cyta) με τη γνωστή καραμέλα των χαμηλών στατιστικών.

Χειροτέρευση των όρων εργασίας των εργαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα της Cyta στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και τεχνικής υποστήριξης μηδενίζοντας το χρόνο αναμονής ανάμεσα στις κλήσεις και μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται μετά την κλήση ο εργαζόμενος για να κάνει μια σειρά από ενέργειες.

Ρεζίλι έκανε την κυβέρνηση ο Π.Καμμένος – Κρατούνται δημοσιογράφοι του “Φιλελεύθερου”- Αντιδράσεις ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Μίκη, ΕΣΗΕΑ και Βαξεβάνη!

Κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων – εκεί όπου υποβλήθηκε η μήνυση σε βάρος τους από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο θα παραμείνουν οι τρεις δημοσιογράφοι της εφημερίδας Φιλελεύθερος και αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Πρόκειται για τον εκδότη Αθανάσιο Μαυρίδη, τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια και την αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού.

Ν. Λυγερός - Στρατηγική ανάλυση του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Ν. Λυγερός - Στρατηγική ανάλυση του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Πειραιάς, 22/09/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Εξελίξεις, πΓΔΜ,  Σκόπια