MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ν. Λυγερός: Γεωστρατηγική ανάλυση τουρκικής προκλητικότητας, Υπέρβαση IX

Ν. Λυγερός: Γεωστρατηγική ανάλυση τουρκικής προκλητικότητας, Υπέρβαση IX

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Σ.Καλεντερίδης : Τι εξετάζει στρατιωτικά η Τουρκία και τι επιδιώκει για την αποκλιμάκωση

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» Σάββας Καλεντερίδης, είπε στον 98.4, ότι από σήμερα και ο Τουρκικός τύπος για πρώτη φορά σηκώνει πρωτοσέλιδα τις στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας , ως απάντηση όπως λέει, στην στρατιωτική εμφάνιση της Ελλάδας, με αναλύσεις περί προστασίας των ενεργειών που απορρέουν από την Navtex που εξέδωσε η Τουρκία , εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που την θεωρεί Τουρκική, «εξαφανίζοντας» τα δικαιώματα του νησιωτικού χώρου της Ελλάδας. 

Η διανοητική ασθένεια του νεοφιλελευθερισμού

Ως μία οικονομική θεωρία ο νεοφιλελευθερισμός έχει τόσες πολλές εσωτερικές αντιφάσεις και ανακρίβειες, ώστε θα έπρεπε από καιρό να έχει εξαφανισθεί – αφού πρόκειται καθαρά για ένα είδος «πνευματικής παθολογίας»: για μία διανοητική ασθένεια. Το γεγονός αυτό έχει τεκμηριωθεί από πολλούς επιστήμονες, οι οποίοι έχουν εξετάσει το νεοφιλελευθερισμό από όλες του τις οπτικές γωνίες – αποδεικνύοντας πως καταστρέφει τη Δημοκρατία, οδηγώντας τις ανθρώπινες κοινωνίες στο χάος. Εν τούτοις, η επιστημονική τεκμηρίωση της ανεπάρκειας του νεοφιλελευθερισμού δεν είχε μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα – επειδή διακρίνεται από μία παράδοξη ανοσία απέναντι στα επιχειρήματα, ενώ του αρκεί η πολιτική ισχύς που απολαμβάνει. Παρά το ότι λοιπόν ο στόχος του είναι η επανεγκατάσταση της ταξικής ισχύος μίας όλο και μικρότερης ελίτ στις ανθρώπινες κοινωνίες, λόγω του φόβου της απώλειας των προνομίων της από τις μάζες, ενισχύεται πολιτικά από τις ίδιες αυτές μάζες – οι οποίες χειραγωγούμενες συμπεριφέρονται ακριβώς όπως τα πρόβατα, απλά και μόνο επειδή δεν τολμούν να χρησιμοποιήσουν τη δική τους λογική.