MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ποια συμφέροντα οδηγούν την Ελλάδα σε «διάλογο χωρίς όρους» με την Τουρκία; Αποκαλυπτικός Ν.Μαριάς

Για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις στον οποίο έχει συρθεί η Ελλάδα, κάνει λόγο ο κ.Νότης Μαριάς. Δεν είναι αυθαίρετη άποψη ή απλή εκτίμηση. Ο κ.Μαριάς στη συνέντευξη του στο miltaire channel διαβάζει «γραμμή, γραμμή», όσα δήλωσαν δημόσια οι κύριοι Γεραπετρίτης και Φιντάν και ο συνδυασμός όσων λένε οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τρομακτικός σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά μας συμφέροντα.
 
Γιατί η Ελλάδα έχει επιλέξει την εξόφθαλμα καταστροφική διαδρομή που οδηγεί χωρίς αμφιβολία σε υποχωρήσεις ακόμη και σε ήττα; Ποια είναι τα συμφέροντα που επιδιώκουν μια άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας, μέσω μιας συμφωνίας που θα προβλέπει υποχωρήσεις μόνο από την ελληνική πλευρά;
 

Δορυφορική απεικόνιση των περιοχών της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει

Το meteo.gr παρουσιάζει τη δορυφορική απεικόνιση των περιοχών που έχουν πλημμυρίσει στη Θεσσαλία.
 
Σύνταξη άρθρου: Σ. Ντάφης, Γ. Κύρος, Κ. Λαγουβάρδος
 
Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει. Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην Ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.
 

Ε.Λέκκας: «Ο θεσσαλικός κάμπος θα ανακάμψει σε πέντε χρόνια – Θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ η ζημιά στους αγρότες»

Οι προβλέψεις του 2019 που έκαναν λόγο για μία μεγάλη πλημμύρα ανά 1.000 χρόνια, ανατράπηκαν δύο φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια
 
Στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel που πλήττουν την χώρα, μετά και την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στη Λάρισα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
 
Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών, είχε προειδοποιήσει ότι «θα πρέπει να προετοιμαστούμε αν προκύψει έκτακτη ανάγκη», πράγμα όμως που δεν έγινε αφού ήδη θρηνούμε έξι νεκρούς.
 

Κλιματική κρίση ή κουραφέξαλα;;; Η ιστορική αλήθεια για τις πλημμύρες στην Θεσσαλία

Είχαν ξανασυμβεί;;; 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης μαζί με τα ΜΜΕ επικαλούνται την εύκολη δικαιολογία της «κλιματικής κρίσης», με αφορμή τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες!!!
 
Πέραν του ότι η κλιματική κρίση δεν υπάρχει, σύμφωνα και με νομπελίστες επιστήμονες, τίθεται το εξής ερώτημα: Είχε αντιμετωπίσει ο Βόλος και η Θεσσαλία τέτοια καταστροφική πλημμύρα στο παρελθόν ή όλα αυτά ξεκίνησαν τώρα με την δήθεν κλιματική κρίση;;;
 
Βόλος: Η μεγάλη πλημμύρα του 1955 με τους 27 νεκρούς
 

Ακυβέρνητη Ελλάδα

Ως κληρονομιά για τις επόμενες γενεές κινδυνεύουν να μείνουν μόνο οι στάχτες και οι λάσπες - το μόνο χειροπιαστό έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη
 
Εξουσία υπάρχει στην πατρίδα μας και το δύσμορφο πρόσωπό της το βλέπουμε διαρκώς. Κυβέρνηση δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν αποτυγχάνουν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα καθημερινά προβλήματα ούτε τις έκτακτες περιστάσεις.
 
Επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη οι δασικές πυρκαγιές σβήνουν, όταν δεν έχουν κάτι άλλο να κάψουν και αποτεφρώνουν ολόκληρους νομούς. Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις προκαλούν τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά και παραλύουν τις κρατικές δομές. Ουδέν φυσικό φαινόμενο αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τον μηχανισμό που αποκαλείται κυβέρνηση.
 

“Πυρηνικό πλήγμα” σε δολάριο και Δύση: Η Ρωσία παρουσίασε το νόμισμα των BRICS – Θα βασίζεται στον Κανόνα του Χρυσού και τους φυσικούς πόρους!

Πανηγυρίζουν ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία – Πλήγμα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα
 
Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το νόμισμα των BRICS που θα κυκλοφορήσει προκαλώντας σοκ στην Δύση και ανησυχία στις ΗΠΑ. 
 
Η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με “πυρηνικό πλήγμα” στο δολάριο και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο κόσμος χωρίζεται ξανά σε Δύση και Ανατολή με δύο διαφορετικά συστήματα oικονομικών συναλλαγών.
 
Το νόμισμα των BRICS παρουσιάστηκε σε μια τελετή για τον εορτασμό της εισδοχής των ΗΑΕ στο μπλοκ BRICS+ στη Νότια Αφρική!