MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Καλεντερίδης : Η δύσκολη επιλογή της Άγκυρας – Θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο φίδι ή στο γαϊδούρι…, όπως λέει ο λαός μας

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκία έκανε μια σοβαρή επιλογή με την παραγγελία και την υπογραφή συμβολαίου αγοράς των S-400 από τη Ρωσία, ένα στρατηγικό όπλο που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ και στην ένταξη των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Προετοιμάζεται συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με τις πλάτες όλων!

Όσοι επιλέξουν κι αυτή τη φορά να ψηφίσουν με «αντί» κριτήριο (αντι-ΣΥΡΙΖΑ, αντι-ΝΔ, κοκ) ίσως δοκιμάσουν τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής τους καθώς η ψήφος τους θα πάει για να στηρίξει μια νέα συγκυβέρνηση, τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη που διεξάγεται δεν είναι για το αν θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ με τα απαραίτητα εξαπτέρυγα της Βουλής, δηλαδή το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και τις κάθε λογής ψηφοπαγίδες από τα δεξιά και τα αριστερά, αλλά ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στην αυριανή συγκυβέρνηση.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους, πιστεύοντας πως εάν δεν αργήσουμε πολύ ακόμη όλοι εμείς οι Έλληνες να αντιδράσουμε, ίσως καταφέρουμε να ανακτήσουμε όλα όσα άδικα χάσαμε από μία χώρα που δεν δίστασε να αιματοκυλίσει ξανά την Ευρώπη – με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά, χαρακτηριζόμενη δίκαια ως το πιο αχάριστο κράτος του πλανήτη.
«Δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – οπότε τα δύο κόμματα που το υπέγραψαν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή, καλύτερα, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Το αμέσως επόμενο έγκλημα ήταν το δεύτερο μνημόνιο που δρομολογήθηκε από τους ίδιους – αφού το πρώτο επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο όλων των βουλευτών που το ψήφισαν, χωρίς να έχουν στην πραγματικότητα καμία άλλη επιλογή.

Απλήρωτοι φόροι 2 δισ.: Κατασχέσεις σε 1,8 εκατ. φορολογούμενους

Απλήρωτες οφειλές 2,147 δισ. ευρώ άφησαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με το ξεκίνημα του 2019.

Από τα φρέσκα χρέη οι φόροι που δεν πληρώθηκαν ανέρχονται σε 2,038 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 714 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Σχεδόν ένας στους δυο φορολογούμενους έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία ενώ 1,83 εκατομμύρια οφειλέτες απειλούνται με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Λίγο πριν έρθει η ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος, μαζί με τις συσσωρευμένες οφειλές των προηγούμενων ετών, διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο σε 104,652 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 18,251 δισ. έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτα είσπραξης», περιορίζοντας το «πραγματικό» ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο σε 86,4 δισ. ευρώ.